Šport
10 ogledov

"Boli te k..., kaj si mislijo o tebi"

lewis hamilton EPA
Lewis Hamilton je dobil med sezono tudi nekaj nasvetov. Zapomnil si je predvsem tistega s strani ameriškega zvezdnika.

Lewisu Hamiltonu slabo kaže v boju za naslov svetovnega prvaka, ki ga bo najverjetneje moral predati moštvenemu kolegu Nicu Rosbergu. Ta lahko že v Braziliji prvič postane najboljši na svetu. Nemec, ki je zmagal na zadnjih dveh brazilskih dirkah, bo svetovni prvak, če:

  • osvoji prvo mesto
  • bo drugi, Hamilton pa četrti ali slabši
  • bo tretji, njegov moštveni kolega pa šesti ali slabši
  • bo četrti, Britanec pa osmi ali slabši
  • bo peti, Hamilton deveti ali slabši
  • bo šesti, Lewis pa bo 10 ali pa ne bo osvojil točke

Vse skupaj se bo preneslo na zadno dirko v Abu Dabiju, če bo Rosberg sedmi ali slabši. Odločitev bo na zadnji dirki sezone padla tudi v primeru Hamiltonove zmage, ki pa v Braziliji doslej še ni stopil na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Nemec ta ima 19 točk prednosti, bi lahko postal šele drugi dirkač, ki bi kot svetovni prvak nasledil očeta. To je doslej uspelo le Damonu Hillu (1996), ki se je kot zmagovalec sezone pridružil očetu Grahamu (1962 in 1968).

Nasvet glasbenika

Sezona je bila za trikratnega svetovnega prvaka Hamiltona sicer polna vzponov in padcev, med drugim pa se je moral od kritikov naposlušati tudi očitkov zaradi svojega načina življenja, oblačenja ... A tu mu je na pomoč priskočil Kanye West.

"Obiskal sem ga na njegovem domu in rekel mi je 'Veš, da sva si podobna. Sem velika faca v glasbenem svetu, a poskušam se izkazati tudi pri modi, ki jo imam rad. Vendar ljudem to ni všeč. Ti si velika faca v dirkanju, a imaš rad tudi glasbo. To ljudje slabo sprejemajo. Delaj tisto, kar te veseli, boli te k..., kaj si drugi mislijo o tebi!'," je bnasvet glasbenika obrazložil Hamilton.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.