Šport
15 ogledov

Bolt: "Dober bi bil za Man United"

Najhitrejši Zemljan Usain Bolt bi v postavi Uniteda zamenjal Ryana Giggsa. (Foto Žurnal24 main
Sprinter Usain Bolt še naprej ni opustil želje, da bi nekega dne igral nogomet za Manchester United. "Vsekakor mislim, da bi bil dovolj dober za Manchester. Dovolj dober sem, ker sem zelo hiter."

Jamajški sprinter Usain Bolt je v lani izdani avtobiografiji zapisal, da bi rad nekega dne igral nogomet. Svetovni rekorder na 100 in 200 metrov ter olimpijski prvak, ki je v četrtek zanesljivo zmagal na mitingu Diamantne lige v Oslu (na 200 metrov), je zdaj te besede ponovil. "Po koncu tekaške kariere bi se res rad preizkusil v nogometu. Dolgo že gledam nogomet in mislim, da bi bil lahko zelo dober," je Bolt v Oslu dejal za BBC. "Se že veselim te izkušnje."

Še več: "Vsekakor mislim, da bi bil dovolj dober za Manchester United. Dovolj dober sem, ker sem zelo hiter. Imam tudi nekaj nogometnih vrlin. Malo bi moral trenirati, nato pa bi res lahko igral." Jamajčan je leta 2009 že obiskal trening Manchestra in jim takrat dal nekaj nasvetov, kako biti hitrejši.

Še enkrat se spomnimo njegovih besed iz avtobiografije: "Podpisal bi za svoj najljubši klub – Manchester United. Pravijo, da to ni možno, a saj me še niste videli igrati. Če bi me Alex Ferguson videl na kakšni od dobrodelnih tekem, bi gotovo pomislil, da bi lahko zamenjal Ryana Giggsa."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.