Šport
15 ogledov

Bolt je najhitrejši, a ne največji vseh časov

diamantna Usain Bolt stockholm 2011 EPA
V petek zvečer bo Usain Bolt na mitingu Diamantne lige tekel na 200 metrov. Prepričan je, da gre v tretje rado, saj je na Švedskem dvakrat že izgubil. Z mislimi pa je že na SP, kjer mora ubraniti naslova prvaka, da bi postal legenda. Linford Christie se s to tezo strinja.

Mesec dni pred svetovnim prvenstvom je na sporedu eden najbolj prestižnih mitingov. Nekoč v Zlati ligi, danes v Diamantni ligi. Stockholm. Je 11. letos in tudi tokrat je v središču pozornosti kdo drug kot najhitrejši Zemljan Usain Bolt. Tekel bo na 200 metrov. Zanj pride v poštev le zmaga, ki pa mu ni zagotovljena že v naprej, saj v prejšnjih dveh poizkusih v Stockholmu ni slavil. Takrat je sicer tekel na 100 metrov. Enkrat ga je premagal rojak Asafa Powell, drugič pa Američan Tyson Gay.


"Delati moram predvsem na startu, kar pa se tiče tehnike, pa je to že skoraj to," o svojih pomanjkljivostih v tej sezoni pove Jamajčan, ki je pred tednom dni v Monaku na 100 metrov sicer zmagal, a po slabem startu dosegel zanj zelo povprečen rezultat. "Dobro se počutim. Moja tehnika na 200 metrov je najboljša. Lahko pričakujemo nekaj dobrega," Bolt napoveduje pred startom, ki je predviden za ta petek zvečer ob 21.45. "Zavoj na tukajšnji stezi je sicer ozek, a sem mu lahko kos. Če bom tekel pravilno, hiter čas ne bi smel izostati."

A bolj kot Stockholm je v Boltovih mislih Daegu, kjer bo konec poletja svetovno prvenstvo. "Vsi vedo, da zame štejejo le zlate kolajne. Moj edini cilj je, da ubranim vse kolajne." Je aktualni svetovni in olimpijski prvak na 100, 200 in v štafeti 4x100 metrov. "Rad bi bil legenda tega športa, in če bi rad to izpolnil, moram ubraniti naslove." S tem se strinja tudi nekdanji prvak Britanec Linford Christie, ki je ob proslavi enega leta do londonskih olimpijskih iger za CNN dejal, da je Bolt za zdaj le najhitrejši, ne pa še največji sprinter vseh časov. Da bi to postal, mora zlate kolajne osvojiti na več olimpijskih igrah, kot je to uspelo legendarnemu Carlu Lewisu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.