Šport
21 ogledov

Bolt: "Lahko me premagajo"

Šanghaj diamantna liga Usain Bolt Žurnal24 main
Prvič v tej atletski sezoni bo ta konec tedna v središču pozornosti Usain Bolt. V Šanghaju bo na Diamantni ligi tekel na 200 metrov. Ostaja previden: "Lahko me premagajo. A delam, da me ne bi."
Liu Xiang je bil prvi tekač na 110 z ovirami. Nato pa je pred domačimi olimpijskimi igrami prišla poškodba ahilove tetive. Dve leti zatem se Liu skuša vrniti. V Šanghaju bosta Dayron Robles in Ryan Brathwaiste težko premagaljiva.

Diamanta liga (naslednica Zlate lige) se je prejšnji petek začela v Dohi. Začetek ni bil na nivoju, ki bi se spodobil za tovrsten miting kraljice športa: malo gledalcev, premalo atletov najvišjega ranga, malo zanimanja medijev … Ta konec tedna bo gotovo bolje. Drugi miting se bo dogajal v Šanghaju. Pred domačimi gledalci se bo na atletsko stezo na prostem vrnil Liu Xiang, za več pozornosti mednarodne javnosti pa bo poskrbel Usain Bolt. Olimpijski prvak iz Pekinga na 200 in 100 metrov bo v Šanghaju to nedeljo tekel na 200 metrov. Jamajčan pred mitingom obljublja spektakel za gledalce, a ne izključuje možnosti, da ga premagajo.

Lahko me premagajo. A trdo delam, da me ne bi.
Usain Bolt
"Rad nastopam na Kitajskem. Gledalci pripravijo čudovito vzdušje," je najprej nekaj lepih besed navrgel kitajski publiki, pred katero je nazadnje nastopal na olimpijskih igrah. Ko je v začetku tega tedna nastopil v Koreji, je na 100 metrov zmagal s časom 9,86. Za 0,28 sekunde je premagal rojaka Michaela Fraterja, a na 200 v Šanghaju bo konkurenca močnejša. "Rekel sem že, lahko me premagajo. A trdo delam, da me ne bi. Prav vsakogar, ki je ob meni na stezi, jemljem zelo resno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.