Šport
19 ogledov

Bolt na bolniško

Znani pokeraš je na dvoboj v sprintu pozval rekorderja Usaina Bolta. (Foto: Reut Žurnal24 main
Svetovni rekorder v sprintu na 100 in 200 metrov, Jamajčan Usain Bolt, je zaradi poškodbe hrbta predčasno končal letošnjo sezono.

Novico je potrdil zastopnik Usaina Bolta Ricky Simms. Svetovni rekorder v tekih na 100 in 200 metrov je pred kratkim odpovedal svoja napovedana nastopa na mitingih diamantne lige v Zürichu in Bruslju, zdaj pa bo počival do konca sezone.

Simms je dejal, da bi bilo Boltovo nadaljnje tekmovanje s tako poškodbo izjemno tvegano. Največji zvezdnik tartanskih stez na svetu je imel v začetku sezone težave z Ahilovo tetivo, pred dnevi pa je na mitingu v Stockholmu doživel prvi poraz v zadnjih dveh letih, ko je olimpijskega in svetovnega prvaka ugnal Američan Tyson Gay.

"Razočaran sem, ker bom izpustil dva največja mitinga sezone, a tako je zame najbolje, saj se moram letos izogibati kakršnim koli tveganjem. Upam, da se bom naslednje leto vrnil še močnejši," je dejal Bolt, ki je napovedal, da se bo osredotočil na priprave na svetovno prvenstvo v Daeguju leta 2011 in olimpijske igre v Londonu leta 2012.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.