Šport
35 ogledov

Bolt napovedal konec kariere po Riu

Bolt Zürich diamantna liga tek na 100 metrov EPA
Jamajški atletski superzvezdnik Usain Bolt je danes napovedal, da bo po olimpijskih igrah leta 2016 v Rio de Janeiru končal kariero.

Jamajčan Usain Bolt, svetovni rekorder in šestkratni olimpijski prvak je še enkrat poudaril, da si v Braziliji želi ponoviti trojčka iz Pekinga 2008 in Londona 2012, ko je zmagal na 100 in 200 metrov ter s štafeto 4 x 100 m.

Bolt je ob tem dodal, da si želi še enkrat izboljšati svetovni rekord na 200-metrski razdalji. "Mislim, da bo po igrah v Riu pravi čas, da se poslovim od atletike, saj bom takrat na vrhuncu kariere," je dejal jamajški sprinter.

Želi biti kot Pele in Ali

Potem ko je minuli mesec na svetovnem prvenstvu v Moskvi osvojil tri zlate kolajne, bo zadnji sprint na 100 m letos odtekel v petek na mitingu v Bruslju. "Če se želim vpisati med velikane v zgodovini športa, kot sta Mohamed Ali in Pele, bom moral ostati na vrhu do samega konca kariere," je še dejal Bolt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.