Šport
27 ogledov

Bolt: Rekord bo 9.40

Usain Bolt deluje, kot da bi bil z drugega planeta. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Najboljši športnik sveta, jamajški sprinter Usain Bolt, je pred začetkom priprav na novo sezono dejal, da se bo svetovni rekord v teku na 100 metrov ustavil pri meji 9.40.

Usain Bolt je začel z najbolj napornim delom sezone, šesttedenskimi pripravami. Kljub vsemu se ne bo odpovedal zadovoljstvom, tudi zabavi, vendar pa bo zmanjšal obiskovanje diskotek.

"Najtežje spremembe v naslednjih dveh letih se nanašajo na moj življenjski slog. Trudim se, da ne zahajam prepogosto v nočno življenje, a kljub temu mi zato ne gre slabo. Še vedno pa pijem svojo najljubšo znamko piva," je novinarju Guardiana, ki ga je obiskal v Kingstonu na Jamajki, dejal svetovni rekorder v teku na 100 (9,58 sekunde) in 200 metrov (19,19 sekunde). Bolt je v pogovoru dejal, da se bo meja svetovnega rekorda v teku na 100 metrov ustavila pri 9 sekundah in 40 stotinkah in se bo tu dolgo zadržala.

"To je moje mnenje, vendar pa je vse mogoče," je še dejal 23-letni atlet, ki je atletiki dodal novo razsežnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.