Šport
55 ogledov

Bolt sprejel darilo snemalca

usain bolt snemalec sp atletika peking 200 metrov segway
1/8
EPA
Snemalec, ki bi v cilju teka na 200 metrov skoraj poškodoval Usaina Bolta, se je najhitrejšemu človeku vseh časov opravičil s simboličnim darilom.

Song Tao, snemalec kitajske televizijske hiše CCTV, se je opravičil Usainu Boltu, ker ga je po koncu teka na 200 metrov na svetovnem prvenstvu v atletiki zrušil na tla. Svetovni rekorder v teku na 100 (9.58) in 200 metrov (19.19) jo je odnesel brez posledic.

Nesrečni dogodek se je zgodil po koncu teka na 200 m, s katerim si je Bolt pritekel drugo zlato kolajno na SP v Pekingu. Snemalec je z vozilom ''segway'' sledil novopečenemu prvaku, pri tem pa izgubil ravnotežje in Jamajčana pokosil po tleh.

Incident ni bil najbolj prijeten, saj je Bolt dobil udarec v predel, s katerim si služi kruh. ''Verjetno si bom moral zavarovati noge,'' se je pošalil 29-letnik.

Tao se je za nesrečo, ki je preplavila svetovne medije, opravičil z darilom, in sicer je Boltu podaril rdečo zapestnico prijateljstva. Akterja sta si nato segla v roke, Jamajčan pa je snemalca potrepljal po rami in potrdil, da je incident že zgodovina.

''Najpomembneje je, da je z njim vse v redu,'' snemalca citira The Guardian. ''Jaz sem dobro in pripravljen sem, da se vrnem na delo,'' je dodal.

Komentarjev 1