Šport
20 ogledov

Bolt tokrat ni bil prehiter, brez težav naprej

Usain Bolt kvalifikacije na 200 metrov SP Daegu 2011 Reuters
Povratek jamajškega sprinterja Usaina Bolta na nesrečni stadion v Daeguju se je razpletel po njegovih željah. Nesrečna diskvalifikacija v finalu teka na 100 metrov je več kot očitno pozabljena, saj je Bolt tokrat z mnogo bolj resno predstavo (brez poziranja) slavil s časom 20.30, na koncu najboljšim rezultatom dneva, s katerim se je uvrstil v polfinale teka na 200 metrov.

Pred petimi dnevi je bil Usain Bolt v finalu teka na 100 metrov diskvalificiran zaradi prehitrega starta, tokrat pa je olimpijski prvak in svetovni rekorder raje malce počakal. Ne samo, da je kakšnih 30.000 navijačev ostalo brez obveznega poziranja in ostalih vragolij pred startom, Bolt je startal izjemno slabo (za vsak slučaj), nato pa vseeno postavil prvi čas večera (20.30 sekunde). Brez težav so mu v polfinale sledili tudi vsi največji rivali, Američan Walter Dix, Alonso Edward iz Paname in Francoz Christophe Lemaitre. Bolt je stadion zapustil z dvignjenima palcema, kar je pomenil odgovor na novinarsko vprašanje, kako se počuti. Drugih izjav ni dajal.

Ratejeva danes v finalu

Martina Ratej (Šentjur) bo danes ob 12.10 po slovenskem času nastopila v finalu meta kopja, Marina Tomič (Kladivar) pa bo sedmi tekmovalni dan 13. svetovnega prvenstva v atletiki v južnokorejskem Daeguju v prvem krogu kvalifikacij tekla na 100 m ovire. Tekmovanje se bo začelo ob 3.20.

Ratejeva je v četrtek kot prva nastopila v drugi kvalifikacijski skupini ter je z 61,58 m takoj s prvim metom presegla kvalifikacijsko dolžino za finale (61,00 m). Skupno je imela sedmi izid. Daleč najboljša je bila Nemka Christina Obergföll, dvakratna svetovna podprvakinja. Z 68,76 m, kar je zmogla v prvem poskusu v kvalifikacijski skupini A, je le za deset centimetrov zgrešila svoj najboljši izid sezone, njen kvalifikacijski met pa je tretji najboljši med vsemi letos.

"Finale bo nova tekma in velikokrat se je vse obrnilo po kvalifikacijah. Upam na vse najboljše v finalu. Želim si, da bi bila bolje uvrščena kot lani v Barceloni. Vsak met bom opravila na polno od prvega naprej," je pred finalom napovedala Ratejeva. Pred dvema letoma je bila v Berlinu na SP 11., sedma pa lani z oteklo nogo na evropskem prvenstvu v Barceloni. Lani je pred EP napovedala boj za odličja, letos pa ni v vlogi favoritinje za stopničke.

Osemindvajsetletna Tomičeva je v letu 2011 nastopala najbolje v karieri in dosegla že nekaj mejnikov. Marca se je v Parizu prvič na velikih članskih tekmovanjih prebila v polfinale in na dvoranskem evropskem prvenstvu dosegla skupno 14. čas. Kmalu po začetku poletne sezone pa je izpolnila tudi normo za svoj prvi članski nastop na SP, kjer pa bo preboj v polfinale zelo zahtevna naloga.

Danes bodo podelili še pet kompletov odličij: ob 12. se bo začelo tekmovanje atletov v suvanju krogle, ob 12.20 pa v skoku v daljino. Atletinje bodo ob 13.25 tekle v finalu na 5000 m, ob 13.55 pa na 200 m. Tekmovalni dan se bo zaključil ob 14.15 s tekom moških štafet 4 x 400 m.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.