Šport
15 ogledov

Bolt v Parizu tudi na 200 metrov

Jamajčan se lahko zaradi silnih ponudb organizatorjev le drži za glavo. (Foto: R Žurnal24 main
Sprinterski šampion Usain Bolt je potrdil, da bo 8. julija na tekmi diamantne lige v Parizu nastopil v teku na 200 metrov. Še prej ga čakata teka v Rimu in Oslu.

Organizatorji diamantne lige v Parizu so v nedeljo sporočili, da bo svetovni in olimpijski prvak Usain Bolt 8. julija na Stade de Francu nastopil v teku na 200 metrov. To je šele tretji potrjeni nastop leta 2011 za jamajškega šampiona, ki ga najprej čaka tek na 100 metrov v Rimu (26. maja), nato pa odhaja na sever, kjer bo v Oslu tekel na enkrat daljši razdalji (9. junij).

Svetovni rekorder je zadnja tri leta sicer redno nastopal v francoski prestolnici, letos pa bo tam prvič tekmoval v teku na 200 metrov. Lani je v Parizu zmagal in z 9,84 ugnal rojaka Asafo Powella, leta 2009 pa je z 9,79 v mrazu in vetru dokazal dobro pripravljenost in jo unovčil na svetovnem prvenstvu mesec dni pozneje v Berlinu, ko je za naslova postavil svetovna rekorda z 9,58 in 19,19.

Bolt bo naslova branil avgusta letos v Daeguju v Južni Koreji, v diamantni ligi pa bo začel teči v Rimu in Oslu; najprestižnejša serija mitingov na svetu se bo sicer začela 6. maja v Dohi v Katarju. Bolt se seveda že zavzeto pripravlja na glavni dogodek zadnjih let, olimpijske igre leta 2012, tako da lahko kmalu pričakujemo nove informacije o tem, katere atletske steze bo počastil s svojim prihodom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.