Šport
22 ogledov

Bolta želi na OI videti milijon ljudi

Bolta nismo videli že devet mesecev, a vseeno ostaja najbolj popularen atlet na Žurnal24 main
Usain Bolt se čez en teden po devetih mesecih vrača na atletske steze. Prav svetovni rekorder pa je glavni razlog, da si finale tekme na 100 metrov na olimpijskih igrah 2012 želi videti kar milijon ljudi.

Prireditelji naslednjih poletnih olimpijskih iger, ki bodo od 27. julija do 12. avgusta prihodnje leto v Londonu, so sporočili, da so doslej prejeli že milijon prošenj za ogled finalne atletske preizkušnje na 100 metrov. Svetovni rekorder v tej disciplini je Jamajčan Usain Bolt. Olimpijski stadion v Londonu bo sprejel 80 tisoč gledalcev, le polovica srečnežev pa si bo petega avgusta prihodnje leto lahko ogledala bržkone najbolj mikavno in kraljevsko atletsko preizkušnjo na 100 metrov. Prireditelji bodo med olimpijskimi igrami polovico vstopnic podelili med pokrovitelje, najbolj pomembne goste (VIP) in poročevalce največjega športnega dogodka na svetu v prihodnjem letu. Skupno so prejeli 20 milijonov prošenj za vstopnice od 1,8 milijona posameznikov.

In ko že omenjano Bolta, povejmo, da se počasi vrača na atletske steze. Zaradi težav s hrbtom je izpustil večino sezone 2010, letos pa tudi še ni tekmoval. "Počasi gre na bolje. Dobro sem pripravljen in komaj čakam na prvo tekmo," je sporočil Jamajčan, trikratni svetovni in olimpijski prvak, ki ni tekel že devet mesecev. Če se kaj ne zaplete, bo nastopil naslednji teden na mitingu Diamantne lige v Rimu. "Rim sem že nekaj časa načrtoval za začetek sezone, a formo stopnjujem za svetovno prvenstvo, ki bo najbolj pomembna tekma leta." To bo v Južni Koreji konec avgusta in v začetku septembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.