Šport
31 ogledov

Bonova: "Lahko zadihamo z odprtimi pljuči"

Marta Bon Krim Mercator Hypo liga prvakinj Katarina Ponjavić
Rokometašice Krim Mercatorja so novo sezono Lige prvakinj odprle s presenetljivo gladko zmago proti dunajskemu Hypu (32:20) in z dinamično predstavo navdušile sicer maloštevilne navijače v Stožicah.

"Ta zmaga nam omogoča, da lahko zadihamo z malce bolj odprtimi pljuči (smeh). Vesela sem, ker so punce izpolnile večino svojih nalog, še posebej v obrambi. Dobro so sodelovale med sabo in to dokazuje tudi rezultat," si je po koncu dvoboja oddahnila trenerka Krim Mercatorja Marta Bon, ki je praktično do zadnjega dne sestavljala zasedbo za štart v elitnem klubskem tekmovanju: "Za nekatere igralke je bila to premiera v ligi prvakinj, a so se na ta nivo dobro prilagodile. V napadu so bile punce dovolj zbrane, o čemer priča tudi število doseženih zadetkov."

Avstrijke zlomil visok ritem

Krimovke so sinočnji obračun nekdanjih evropskih velikanov pričakovano začele malce bolj zadržano, a skozi celotno srečanje držale visok ritem. Bonova je opravila ogromno menjav, kar se je ljubljanski zasedbi obrestovalo v drugem polčasu, v katerem je avstrijska zasedba povsem popustila: "Odločili smo se, da bomo Hypo skušali zlomiti s stopnjevanjem tempa. Načrt nam je uspel in nam prinesel visoko zmago. Obrestovale so se nam številne menjave, saj smo praktično igrale z dvema postavama."

Tehnične napake niso pokvarile vtisa

Pomemben delež sta k visoki zmagi ob najboljših strelkah Mirjeti Bajramoski (8 golov), Tamari Mavsar (4), Melanie Bak in Maji Luković prispevali tudi vratarki Sergeja Stefanišin in Miša Marinček, ki sta skupaj zbrali kar 21 obramb. Ljubljančanke so si z visoko zmago bržkone zagotovile najmanj tretje mesto v skupini A, ki vodi v nadaljevanje tekmovanja, kljub temu pa čaka trenerko Bonovo v naslednjem obdobju še veliko dela s svojimi varovankami.

"Tehnične napake se nam dogajajo in se nam bodo dogajale še naprej. Tudi kakovostnejše ekipe se jim ne morejo izogniti, tako da to ni nič tragičnega. Pred nami je še ogromno dela, saj nas v nadaljevanju sezone čakajo veliko močnejše ekipe."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.