Šport
23 ogledov

Bonucci odločil vroči derbi

Leonardo Bonucci EPA
V velikem derbiju Serie A je Juventus doma s 3:2 premagal Romo. Nogometaši Milana so na domačem igrišču premagali "slovenski" Chievo (2:0).

Veliki derbi v Serie A je ponudil pet zadetkov, tri enajstmetrovke, od tega vsaj dve sumljivi, dva rdeča kartona, na tribuno se je m oral preseliti tudi trener Rome Rudi Garcia  ... Juventus je sicer dobil svojo 14. zaporedno tekmo v italijanskem prvenstvu, rekorden dosežek je 17 zmag.

Tekma se je začela zelo nervozno, že v 11. minuti pa so domačini zahtevali enajstmetrovko, ko je v kazenskem prostoru padel Claudio Marchisio. isti igralec je imel prvo lepo priložnost na tekmi v 22. minuti, vendar je žoga zgrešila svoj cilj. Sledil je prosti strel domačih, okroglo usnje pa je zadelo v roko enega izmed Rominih igralcev. Sledila je enajstmetrovka, ki jo je uspešno izvedel Carlos Tevez.

Že v 31. minuti je bila po kontaktu med domačim branilcem Stephanom Lichtsteinerjem in Francescom Tottijem dosojena najstrožja kazen tudi za sinove volkulje. Z bele točke je bil uspešen Totti. Juve je nato pritisnil, a je v 43. minuti povedla Roma. Gervinho je s podajo lepo našel Juana Iturbeja, reprezentant Slonokoščene obale pa bi se lahko le minuto kasneje tudi sam vpisal med strelce. Sledila je kazen. Paul Pogba je padel ob Miralemu Pjaniću, sodnik Gianluca Rocchi pa je znova dosodil enajstmetrovko. Za 2:2 je zadel Tevez.

V drugem polčasu sta si obe ekipi priigrali priložnosti, a se rezultat ni spreminjal do 86. minute, ko je mojstrsko z volejem zunaj kazenskega prostora zadel Leonardo Bonucci.

Inter nemočen v Firencah

V slovenskem dvoboju tega kola je Fiorentina zasluženo visoko premagala Inter, Samir Handanović je preprečil še višji poraz nogometašev iz Milana. pri slednjih je znova na klopi obsedel Rene Krhin, enaka usoda pa je pri domačih doletela Josipa Iličića. Celotno tekmo je sicer odigral Jasmin Kurtić, ki si je v 53. minuti prislužil tudi rumeni karton. 

Gostitelji so sicer povedli že v 7. minuti dvoboja po izjemni bombi Khoume Babacara, ki je zadel z razdalje 25 metrov, v 19. minuti pa je slovenskega reprezentančnega čuvaja mreže lepo premagal še Juan Cuadrado, ki je zaigral prvič v tej sezoni. Gostujoči igralci tudi v nadaljevanju tekme niso bili pretirano nevarni, še najmanjše upe na preobrat pa je v 76. minuti uničil Nenad Tomović

Birsa ob vrnitvi ostal brez točk

Na stadionu San Siro je v prvi postavi Chieva od slovenske trojice začel le Valter Birsa, še lani član Milana, medtem ko sta Dejan  Lazarević in Boštjan Cesar sedela na klopi.

Sredi drugega polčasa, ko so domači že vodili, je prav Lazarević nadomestil Birso, medtem ko je kapetan slovenske reprezentance do konca tekme grel klop. 

Milan je po uvodnih dveh zmagah izgubil proti Juventusu in remiziral z Empolijem in Chievom. S tokratno zmago (2:0) so se varovanci Filippa Inzaghija torej vrnili na zmagovita pota.

Honda Milan Chievo Serie A | Avtor: EPA EPA
Trenutek odločitve v 55. minuti

V prvem polčasu gledalci niso videli veliko priložnosti, zato pa je po desetih minutah nadaljevanja domače s silovitim volejem v vodstvo popeljal ganski reprezentant Sulley Muntari. Zmago Rossonerov je v 78. minuti s lepo izvedenim prostim strelom potrdil Keisuke Honda. Gostje so si sicer ustvarili nekaj obetavnih situacij, vendar so bili neučinkoviti, na roko pa jim ni šel niti kriterij glavnega sodnika.

"Škoda, da po takšni predstavi domov ne bomo odnesli niti točke. Sodnik bi, po mojem mnenju, moral piskati enajstmetrovko za nas. V prvem polčasu smo imeli kontrolo in dobro pritiskali Milan, v drugem pa prejeli gol po napaki obrambe. Veliko smo napadali in veseli me, da smo si proti tako dobri ekipi ustvarili toliko priložnosti," je po srečanju povedal trener Chieva Eugenio Corini.

Serie A, 6. kolo:

Hellas Verona : Cagliari 1:0 (0:0)
Tachtsidis 89.

AC Milan : Chievo 2:0 (0:0)
Muntari 55., Honda 78.
Birsa je igral do 66. minute, Lazarević od 66. minute, Cesar (vsi Chievo) je obsedel na klopi.

Empoli : Palermo 3:0 (2:0)
Maccarone 4., Tonelli 33., Pucciarelli 63.
Anđelković (Palermo) je odigral celotno tekmo.

Lazio : Sassuolo 3:2 (3:1)
Mauri 9., Djordjević 25., Candreva 35.; Berardi 26., 50./11-m

Parma : Genoa 1:2 (0:0)
Coda 66.; Perotti 53., Matri 93.

Sampdoria : Atalanta 1:0 (1:0)
Gabbiadini 35. 

Udinese : Cesena 1:1 (0:0)
Fernandes 62.; Cascione 92./11-m
Krajnc (Cesena) je obsedel na klopi. 

Juventus : AS Roma 3:2 (2:2)
Tevez 27./11-m, 45./11-m, Bonucci 86.; Totti 31./11-m, Iturbe 43.

Napoli : Torino 2:1 (0:1)
Insigne 55., Callejón 72.; Quagliarella 14. 

Fiorentina : Inter 3:0 (2:0)
Babacar 7., Cuadrado 19., Tomović 76.
Kurtić je odigral celotno tekmo, Iličić je obsedel na klopi (oba Fiorentina), Handanović je branil vso tekmo, Krhin je bil na klopi (oba Inter).

  • Lestvica:
    1. Juventus 18 točk
    2. AS Roma 15
    3. Sampdoria 14
    4. Udinese 13
    5. AC Milan 11 
    6. Hellas Verona 11
    7. Napoli 10
    8. Lazio 9
    9. Fiorentina 9
    10. Inter 8
    11. Genoa 7
    12. Empoli 6
    13. Cesena 6
    14. Torino 5 (-1)
    15. Cagliari 4
    16. Chievo 4 
    17. Atalanta 4
    18. Parma 3
    19. Palermo 3
    20. Sassuolo 3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.