Šport
45 ogledov

Že kupil karto za Zagreb, potem pa tole

borna čorić Profimedias
Dvajsetletni hrvaški tenisač Borna Čorić je v tretjem krogu mastersa v Madridu šokiral prvega igralca sveta Andyja Murrayja.

Borna Čorić, 59. igralec sveta, bo drugič v karieri zaigral v četrtfinalu enega od turnirjev serije 1000, saj je v tretjem krogu Madrida senzacionalno premagal številko ena svetovnega tenisa Andyja Murrayja s 6:3, 6:3.

Hrvat je sploh prvi srečni poraženec, ki se je v 16-letni zgodovini turnirja uvrstil v četrtfinale Madrida. V drugem krogu kvalifikacij je namreč izgubil proti Mihailu Kukuškinu, nato pa po poškodbi Richarda Gasqueta prišel v glavni žreb.

"Ko sem izgubil v kvalifikacijah, sem kupil letalsko karto za Zagreb," je razkril 20-letnik in komentiral svoj uspeh na obračunu s prvim igralcem sveta. "Seveda me je presenetilo. Na plano so mi privreli spomini iz Marakeša, kjer sem osvojil svoj prvi turnir. To je velika stvar zame, saj ima samozavest zelo pomembno vlogo v moji igri," je povedal Čorić.

Hrvat bo ne glede na razplet četrtfinalnega obračuna z Dominicom Thiemom v ponedeljek napredoval najmanj na 41. mesto lestvice ATP. Najvišje doslej je bil leta 2015, ko je zasedel 31. mesto.

"Murray ni bil pravi, to se je videlo. Pomislil sem, da ga bom pustil igrati in žogico držal v igri, potem pa bomo videli, kaj se bo zgodilo. Nisem imel nobene posebne taktike. Čakal sem, da zgreši,'' je zaključil Čorić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.