Šport
17 ogledov

Bossi: "Italija bo tekmo kupila"

Italija ima po dveh tekmah mundiala le dve točki. Slovaška eno. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
"Prepričan sem, da bomo tekmo kupili," je za odločilno srečanje za uvrstitev v osmino finala SP v Južni Afriki dejal italijanski desničarski politik Umberto Bossi in razburil italijansko javnost.

Umberto Bossi, vodja skrajno desno usmerjene italijanske Severne lige, napoveduje, da bo Italija odločilno tekmo za preboj v osmino finala nogometnega svetovnega prvenstva v JAR proti Slovaški kupila. "Prepričan sem, da bomo tekmo kupili in da bosta v naslednji sezoni igrala dva, morda trije slovaški nogometaši v naši ligi," je napovedal Bossi.

Prepričan sem, da bomo tekmo kupili in da bosta v naslednji sezoni igrala dva, morda trije slovaški nogometaši v naši ligi.
Umerto Bossi

Besede vodje stranke, ki si prizadeva za odcepitev severa Italije od južnega dela države, so poskrbele za veliko razburjenje na Apeninskem polotoku. "Bossi je tokrat pretiraval. Njegove besede so žaljive," so v odzivu zapisali na italijanski nogometni zvezi. Obenem so na zvezi pozvali vse ljubitelje nogometa, naj podprejo trenerja in ekipo, ki je v težkem položaju. Na obračunu s Slovaško Italija potrebuje zmago, v primeru remija se mora zanašati na strelsko pomoč Paragvaja na tekmi z Novo Zelandijo.

Član Bossijeve stranke je tudi minister Roberto Calderoli, ki je tik pred prvenstvom pozval zvezo, naj zmanjša nagrade za nogometaše na SP. Igralce je celo pozval, naj se zaradi splošne gospodarske krize odpovedo premijam in da naj bodo na ta način zgled Italijanom, ki jih čakajo varčevalni ukrepi, s katerimi bodo poskušali zmanjšati zadolženost države.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.