Šport
56 ogledov

Boston in San Jose povedla v zmagah

Boston Bruins
V severnoameriški hokejski ligi NHL sta bili na sporedu peti tekmi drugega kroga končnice. V konferenčnem polfinalu na vzhodu je Boston Bruins premagal Columbus Blue Jackets s 4:3 ter vodstvo v seriji povišal na 3:2 v zmagah. Tudi na zahodu San Jose Sharks po zmagi z 2:1 proti Colorado Avalanche vodi s 3:2 v zmagah.

V Ligi NHL sta v noči iz sobote na nedeljo slavili obe domači moštvi, ki bosta lahko že na šesti tekmi konferenčnih polfinalov dobili seriji ter napredovali v predzadnji krog boja za Stanleyjev pokal.

Ljubitelji hokeja so v Bostonu lahko spremljali kar sedem golov, šest od teh v nori zadnji tretjini, v kateri je slavila domača zasedba po zaslugi Davida Pastrnaka, ki je zadel minuto in 28 sekund pred koncem. Vratar domačih kosmatincev Tuukka Rask je zaustavil 33 strelov hokejistov Columbusa.

Zmagovalec se bo v finalu vzhodne konference udaril s hokejisti ekipe Carolina Hurricanes, ki je s 4:0 v zmagah odpravila New York Islanders.

Sebastian Aho NHL končnica Šport Carolina že v finalu Vzhoda

V San Joseju peta tekma ni bila tako dramatična kot v Bostonu. Prvi zadetek na tekmi je padel šele v 38. minuti, ko je za goste iz Kolorada zadel Tyson Jost. A je že manj kot dve minuti kasneje izenačil Tomaš Hertl, ki je v 47. minuti postavil izid 2:1 ter San Jose pripeljal le korak od napredovanja v konferenčni finale.

V drugi seriji polfinala zahodne konference Dallas vodi s 3:2 proti St. Louisu.

 

* Izida, končnica, konferenčni polfinale:
- vzhod:
Boston Bruins - Columbus Blue Jackets  4:3
(Boston vodi s 3:2 v zmagah)

- zahod:
San Jose Sharks - Colorado Avalanche   2:1
(San Jose vodi s 3:2 v zmagah)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.