Šport
10 ogledov

Bottas grozil, Hamilton zmagal

Lewis Hamilton EPA
Na kvalifikacijah pred dirko v Sočiju je bil najhitrejši Lewis Hamilton, z drugega mesta pa bo jutri startal njegov moštveni kolega pri Mercedesu Nico Rosberg.

Pred dirko za Veliko nagrado Rusije ima Lewis Hamilton deset točk naskoka pred moštvenim kolegom Nicom Rosbergom, dirkača Mercedesa pa sta bila tudi v tokratnih kvalifikacijah prehitra za tekmece. Izjemne čase je sicer v svojem zadnjem poizkusu postavljal Valtteri Bottas (Williams), ki pa je ob koncu hitrega kroga storil dve napaki, pri zadnji ga je odneslo tudi s steze, Finec pa se je tako moral zadovoljiti le s tretjim mestom.

Domače navijače je s petim mestom razveselil Daniil Kvjat, pred dirkača ekipe Torro Rosso pa se je uvrstil še McLarnov voznik Jenson Button. Tudi Danec Kevin Magnussen je bil hiter, a se bo zaradi kazni moral s šestega mesta preseliti na 11. startno pozicijo. Zamenjali so mu namreč menjalnik. Šesti bo tako Daniel Ricciardo v Red Bullu, ki je za sabo pustil oba dirkača Ferrarija Fernanda Alonsa in Kimija Räikkönena.

Največji razočaranji kvalifikacij sta bila Sebastian Vettel (Red Bull), ki bo po Magnussenovi kazni startal kot deseti, in Felipe Massa. Brazilec je imel težave pri dotoku goriva v motor Williamsovega dirkalnika ter je tako obtičal na 18. mestu.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.