Šport
18 ogledov

Lewis daleč pred vsemi

Lewis Hamilton EPA
Britanec Lewis Hamilton, vodilni v skupnem seštevku za svetovno prvenstvo, je bil najhitrejši na drugem treningu pred nedeljsko dirko formule 1 v Sočiju.

Lewis Hamilton je pepričljivo ugnal vse tekmece. Njegov moštveni kolega pri Mercedesu in edini konkurent za naslov svetovnega prvaka Nico Rosberg, ki je sicer dobil prvi trening, je na četrtem mestu zaostal za 0,912 sekunde. Pred Nemca sta se uvrstila voznik McLarna Kevin Magnussen in Fernando Alonso s Ferrarijem. Danec je na drugem mestu za vodilnim Hamiltonom, ta je nanizal že tri zmage, zaostal za 864 tisočink.

Na nedeljski dirki bo sicer nastopilo le 21 dirkalnikov, saj bodo pri ekipi Marussie ta konec tedna uporabljali le en bolid iz spoštovanja do hudo poškodovanega Julesa Bianchija, ki je v nedeljo doživel hudo nesrečo na Veliki nagradi Japonske v Suzuki. Francozov moštveni kolega je na treningu osvojil 20. mesto.

"Ali nam vrnitev v dirkalnik po takšni nesreči pomaga? Da in ne. Pomaga nam, da ne mislimo na nesrečo, osredotočimo se na delo, ki ga je treba opraviti. Posvetimo se najboljšim nastavitvam dirkalnika, primerjanju pnevmatik in spoznavanju nove steze. Vse to nas zaposli. Na drugi strani pa je minilo le nekaj dni. Vse je še sveže in zelo težko," je o mešanih občutkih, ki dirkače spremljajo na novi stezi v Sočiju, spregovoril štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel.  

Hamilton ima pred zadnjimi štirimi dirkami sezone deset točk prednosti pred Rosbergom. Na zadnji dirki v Abu Dabiju bodo sicer podelili dvojne točke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.