Šport
16 ogledov

Hamilton v vodstvu: "Še vedno sem lovec"

Lewis Hamilton VN Singapurja
1/7
EPA
Lewis Hamilton je vendarle slavil pred Sebastianom Vettlom in Danielom Ricciardom, potem ko je nekaj krogov pred koncem dirke izgubil vodstvo, v katerem je bil praktično celotno dirko. Nico Rosberg je odstopil v začetni fazi dirke.

Britanec Lewis Hamilton je z zmago prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega prvenstva, saj je Nico Rosberg, ki je obstal na startu, dirko začel iz boksov, nato pa odstopil po 14 krogih.

Pred moštvenim kolegom iz Mercedesa ima Hamilton sedaj tri točke prednosti, ima jih 241 proti Rosbergovim 238. Tretji v skupnem seštevku je Daniel Ricciardo, ki je bil tretji tudi na današnji preizkušnji, Avstralec je trenutno pri 181 točkah.

Blizu le Vettel

Edini, ki je ogrozil zmago Hamiltona, je bil Sebastian Vettel, toda aktualni svetovni prvak se je moral zadovoljiti z drugim mestom. Za Ricciardom je na četrtem mestu tokrat končal Fernando Alonso s Ferrarijem, na petem pa Felipe Massa z Williamsom.

"Nimam občutka, da vodim v prvenstvu. Še vedno sem lovec. Do konca sezone je še pet dirk in ves čas bom napadal," je po dirki povedal Hamilton.

Več preberite na:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.