Šport
26 ogledov

Nova pravila o pogovorih

formula 1 vn malezije start Reuters
Pri Fii so objavili podroben seznam prepovedanih radijskih sporočil med dirkači in ekipami v formuli 1. Prepovedi bodo začele veljati na VN Singapurja ta konec tedna.

Za objavo seznama so se pri Mednarodni avtomobilistični zvezi (Fia) odločili zaradi nerazumevanja nekaterih prepovedi. "Sporočila, ki bodo odslej prepovedana, so informacije o časih sektorjev tekmecev in o količini goriva v dirkalniku. Prepovedana bodo tudi kakršnakoli kodirana sporočila in tehnična vprašanja voznika," so zapisali pri Fii.

Prav tako bodo preprečili izmenjavo informacij o tlaku v pnevmatikah. A ta omejitev bo začela veljati na VN Japonske. Pri Fii bodo tako moštvom dali nekaj časa, da se privadijo na vsa nova pravila. Na spletni strani formule 1 so sicer navedli 14 vrst sporočil, ki bodo prepovedana, in 14 vrst sporočil, ki bodo še vedno dovoljena.

Direktor dirk Charlie Whiting bo na petkovem treningu za Veliko nagrado Singapurja moštva še enkrat seznanil z vsemi novimi pravili. Pri ekipah Mercedes in Ferrari so zaradi vseh novosti sicer izrazili zaskrbljenost. Pri Fii so se za te prepovedi odločili, ker hočejo popestriti dirke. Želijo si namreč, da bi dirkači brez večje pomoči moštva vozili dirkalnike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.