Šport
23 ogledov

Šokiran nad ekipo

lewis hamilton EPA
Na kaotični dirki za Veliko nagrado Madžarske se je Lewis Hamilton odločil, da ne bo upošteval ukazov, ki jih je dobil od ekipe. Podprl ga je tudi nekdanji svtovni prvak Niki Lauda.

"Če bo prišel dovolj blizu za prehitevanje, me lahko prehiti,” je na dirki v Hungaroringu ob ukazih ekipe naj predse spusti moštvenega kolega Nica Rosberga, ki je imel drugačno taktiko in mehkejše pnevmatike, dejal Lewis Hamilton. Nemec se tako ni prebil mimo Britanca. Slednjega je nato znova ujel v predzadnjem krogu dirke, a ga nato znova ni uspel ugnati.

”Ekipa je bila pod velikanskim pritiskom, saj je bila dirka zelo težka. Varnostni avto na začetku, mokri pogoji… vsako minuto je bilo potrebno sprejeti odločitev. V stresni situaciji so Lewisu naročili, naj Nica spusti naprej, saj je dirkal z mehkejšimi gumami. Če bi bil Nico v položaju za DRS, bi ga Lewis spustil naprej. A Nico ni bil dovolj blizu. Razumem Lewisov odziv. Bori se za naslov prvaka. Kar se mene tiče, je imel Lewis prav. Ukaz je bil posledica panike," je dvoboj Mercedesovih dirkačev, ki se borita tudi za naslov svetovnega prvaka, pokomentiral legendarni Niki Lauda.

"Dirkala sva na isti dirki. Če ima en postanek več od mene, še ne pomeni, da nisva na isti dirki. Če bi ga spustil naprej, bi se mi oddaljil in me kasneje napadel. Bil sem zelo, zelo šokiran, da so me prosili kaj takega. Preveč je bil oddaljen in jaz nisem hotel izgubiti časa v primerjavi s Fernandom Alonsom in Danielom Ricciardom. To je bilo čudno," je po dirki dejal Hamilton.

Da so storili napako je priznal tudi šef Mercedesa Toto Wolff. Več si lahko preberete na spletni strani pitstop.zurnal24.si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.