Šport
53 ogledov

Rosberg prvič doma

Nico Rosberg EPA
Vodilni dirkač svetovnega prvenstva v formuli 1 Nemec Nico Rosberg je zmagovalec dirke za veliko nagrado Nemčije v Hockenheimu.

Za Rosbergom, ki je prvič v karieri slavil na domačih tleh, je ciljno črto prečkal voznik Williamsa Finec Valtteri Bottas, ki je še tretjič zapored stopil na zmagovalni oder.  Tretje mesto si je pridirkal drugi dirkač Mercedesa Britanec Lewis Hamilton, ki je Veliko nagrado Nemčije začel šele z 20. startnega položaja.

Hamilton je v sobotnih kvalifikacijah na dirkališču Hockenheimring zaradi težav z zavorami pri okoli 250 km/h s steze zletel v desetem ovinku, pred vhodom na del proge, kjer je Mercedesova tribuna. S tem je končal na 15. mestu, Mednarodna avtomobilistična zveza pa je Britanca kaznovala še s petimi mesti zaradi menjave menjalnika.

Že takoj po startu je sicer dirko končal Brazilec Felipe Massa (Williams), ki je začel iz druge startne vrste, ob stiku z Dancem Kevinom Magnussenom (McLaren) pa se je prevrnil, nekaj metrov drsel po glavi, ustavil pa se je na vseh štirih gumah. Brazilec je iz bolida zlezel sam in preostanek dirke spremljal iz moštvene garaže. Rosbergova zmaga ni bila na dirki nikoli resno ogrožena, Nemec pa ima v skupni razvrstitvi zdaj 14 točk prednosti pred Hamiltonom.

"To je bil odličen dan zame. Prišel sem, da bi zmagal in uspelo mi je. Moja srebrna puščica je bila dominantna. Načrtovali smo dva postanka, ob koncu pa je bilo že kar težko voziti z obrabljenimi gumami. Vesel sem za Mercedes, saj je bila to njegova prva zmaga v Nemčiji po mnogo, mnogo letih. Rad bi se še zahvalil navijačem, ki so me podpirali tu v HockenheimU, Zdaj komaj čakam na dirko, ki bo na Madžarskem," je po uspehu na domačih tleh povedal Rosberg.

Njegov moštveni kolega pa je dirko ocenil takole: "Z osebnega vidika ne morem skakati od veselja zaradi tretjega mesta, saj je za mano težek konec tedna, v boju za naslov svetovnega prvaka pa sem izgubil nekaj točk proti Nicu. Sem pa vsekakor zadovoljen, da mi je danes uspelo nekoliko omiliti škodo z uvrstitvijo na stopničke. Ko startaš skoraj z zadnjega mesta, ko v ogledalih za seboj ne vidiš nobenih dirkalnikov, si je težko predstavljati, da boš dve uri kasneje stal na zmagovalnem odru."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.