Šport
26 ogledov

Dirkaški bogovi podkurili Lewisu

Lewis Hamilton EPA
Lewis Hamilton bo tudi Veliko nagrado Madžarske začel iz začelja. Tokrat je v prvem krogu kvalifikacij zagorel njegov Mercedes. Prvi startni položaj si je privozil njegov moštveni kolega Nico Rosberg.

Lewis Hamilton je že štirikrat doslej zmagal na Veliki nagradi Madžarske, da bi mu to uspelo še rekordno petič, pa je le malo možnosti. Na začetku kvalifikacij je namreč zagorelo v njegovem bolidu. "Fantje, gorim!" je tako moštvu moral sporočiti Britanec.

Lewis Hamilton | Avtor: EPA EPA
"Lewis ne dela nič narobe, vse to je odvisno od muhavosti dirkaških bogov," je smolo voznika Mercedesa sicer za BBC pospremil nekdanji dirkač David Colulthard. Prvi krog kvalifikacij se je nesrečno razpletel tudi za Kimija Räikkönena, ki se s Ferrarijem ni uspel prebiti v naslednji krog.

Zelo zanimivo se je začel tudi zadnji del kvalifikacij. Zaradi dežja je najprej manjšo napako storil vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Nico Rosberg (Mercedes), v ogrado pa je odneslo Kevina Magnussena (McLaren). Zaradni nesreče slednjega so bile kvalifikacije nekaj časa tudi prekinjene.

Raje v boj brez rokavic

Dež je nato prenehal, steza pa se je hitro sušila in bila hitrejša iz minute v minuto. To je najbolj znal vnovčiti Rosberg, na drugo mesto pa se je zavihtel štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel (Red Bull). Z druge vrste bosta startala Valtteri Bottas (Williams) in Daniel Ricciardo (Red Bull), s tretje pa Fernando Alonso (Ferrari) in Felipe Massa (Williams). 

Vettel, Rosberg, Bottas | Avtor: EPA EPA
"Zadnji krog kvalifikacij je bil velik izziv. Kot prvi sem prišel v prvi ovinek, vse skupaj je bilo zelo težko oceniti. Ovinka sem se lotil previdno in uspelo se mi je izogniti trku. Kaneje je bilo zaradi sušenja steze precej lažje. Zelo lepo, da mi je zadnji krog odlično uspel," je po kvalifikacijah dejal Rosberg. O odstopu največjega tekmeca je Nemec menil: "To je slaba reč za celotno ekipo. Gre za vprašanje zanesljivosti. Raje bi se brez rokavic udarl z Lewisom, to bi mi dalo še več adrenalina. Takšna zmaga ti vzame nekaj zadovoljstva. Jutri bo zahtevna dirka, še posebej zaradi vremenskih razmer. Vse se še lahko zgodi."

Po napovedih naj bi jutri med dirko na Hungaroringu deževalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.