Šport
16 ogledov

Do konca sezone ublažili omejitev radijskih zvez

Vettel Rosberg Alonso Hamilton Red Bull Sao Paulo Interlagos VN Brazilije EPA
Pri krovni avtomobilistični organizaciji (Fia) so se pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v formuli 1 za VN Singapurja odločili, da bodo do konca letošnje sezone dovolili radijska sporočila, ki zadevajo zmogljivost dirkalnikov.

Pri Fii so pojasnili, da bodo sporočila, ki zadevajo samostojno vožnjo dirkačev, prepovedana že na nedeljski dirki. Informacije, ki zadevajo zmogljivost avtomobila, pa bodo prepovedali z začetkom naslednje sezone.

Predstavniki Fie so se po petkovem treningu za VN Singapurja sestali z menedžerji ekip, ki so izrazili zaskrbljenost zaradi spremenjenih pravil. Pri krovni avtomobilistični organizaciji so se tako odločili, da bodo moštvom dali več časa, da se navadijo na nova pravila, in določili, da bodo v veljavo stopila leta 2015.

Dirkači kot lutke

Za spremembe so se pri Fii odločili, ker naj bi pogovori po radijski zvezi motili številne ljubitelje formule 1. Dirkači so, pravijo, prikazani kot lutke svojih moštev, ki jim ukazujejo, kako naj dirkajo. Še posebej so jih motila navodila vodij ekip, kako naj dirkači na stezi pridobijo čas, ki pa bodo zdaj prepovedana že na nedeljski tekmi.

Več preberite na:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.