Šport
13 ogledov

"Vozijo kot taksisti"

Luca di Montezemolo EPA
Predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo se je znova zavzel za reforme v najhitrejšem avtomobilističnem cirkusu. "Formula 1 nima več šarma."

Luca di Montezemolo je v pogovoru za časnik Focus še enkrat pokritiziral pravila, ki so v formuli vstopila v veljavo v tej sezoni. Zaradi njih so popolnoma drugačni tudi vsi dirkalniki. "Formula 1 nima več šarma, nujno moramo nekaj storiti. Pravila so preveč zapletena, dirkači vozijo kot taksisti," meni prvi mož Ferrarija

Pred mesecem dni je šefa formule 1 Bernieja Ecclestona v pismu zaprosil za krizni sestanek. "V primeru, da ga ne bo organiziral, bom to storil sam. To smatram kot svojo obveznost," je dejal Montezemolo, ki je mnenja, da je dirkanje še vedno popularno: "Ampak kljub temu tako ne gre več naprej. Varčevati je treba z gorivom in gumami, namesto da bi bili hitri. Vedno znova se morajo ustavljati, tega ne razume več noben gledalec, ne pred televizijo, ne na tribuni."

Šestinšestdesetletni šef Ferrarija je dejal, da bi morali imeti dirkači sami pravico odločati, kdaj se bodo ustavili, koliko goriva bodo porabili, koliko gum zamenjali: "V prejšnjih časih je preprosto zmagal najboljši za volanom."

Formula 1 je bila v zadnjih letih deležna številnih sprememb. Največji poseg je prav gotovo prehod na manjše šestvaljne hibridne motorje. Od takrat je v prednosti Mercedes, Red Bull pa se s svetovnim prvakom Sebastianom Vettlom v svojih vrstah bori le še za drobtinice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.