Šport
21 ogledov

Bouhanni najmočnejši v sprintu

Nacer Bouhanni, John Degenkolb EPA
Na drugi etapi kriterija Dauphine je slavil domačin Nacer Bouhanni (Cofidis), ki je bil najmočnejši v zaključnem sprintu. V borbi za najvišja mesta je sodeloval tudi Luka Mezgec (Giant – Alpecin), a se je na koncu moral sprijazniti z 10. mestom.

Druga etapa se je začela precej mirno, sledil pa je napad trojice, ki so jo sestavljali Arnaud Courteille, Perrig Quemeneur ter Daniel Teklehaimanot. Slednji je tudi prvi prečkal oba kategorizirana klanca ter tako še povečal prednost v borbi za pikčasto majico kralja gor. Njihov pobeg je glavnina ves čas nadzorovala, saj jim ni dovolila prevelike prednosti, tri kilometre pred ciljem pa jih je tudi dokončno ujela.

Sledil je pričakovan obračun sprinterjev, kjer se je za najmočnejšega izkazal Nacer Bouhanni, ki je v tesnem obračunu slavil pred Samuelom Dumoulinom (AG2R La Mondiale) ter prvim favoritom Sacho Modolom (Lampre – Merida). V zaključni sprint je bil udeležen tudi Luka Mezgec, ki pa dobro zaprt ter brez pomoči sotekmovalcev iz moštva ni zmogel višje kot do desetega mesta.

"Brez ekipe mi ne bi uspelo. Na koncu se je razpletlo sanjsko, hvala vsem, vesel sem, da nam je uspelo. Zaupal sem sotekmovalcem in pred ciljno črto sem dal vse od sebe," je pot do uspeha podoživel Francoz.

Dober kilometer pred ciljem je sicer padel eden izmed glavnih favoritov za skupni seštevek, Wilco Kelderman, kateremu pa so vseeno pripisali čas zmagovalca, saj se je padec zgodil znotraj zadnjih treh kilometrov. Prav tako so s časom zmagovalca v cilj prikolesarili tudi vsi preostali favoriti za skupno zmago. Majico vodilnega je obdržal zmagovalec prve etape Peter Kennaugh (Sky), dve sekundi za njim zastajata Modolo in Bouhanni. Mezgec je s tremi minutami zaostanka na 102. mestu, Kristijan Koren je 130. (+ 4:28).

Jutri je na sporedu 24,5 kilometrov dolg ekipni kronometer od Roanne do Montagnyja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.