Šport
60 ogledov

Kennaugh zmagal, smola Mezgeca

Peter Kennaugh EPA
Na uvodni etapi kriterija Dauphine je slavil Peter Kennaugh (Sky), ki je odločilno napadel dva kilometra pred ciljem.

Slovenski kolesar Luka Mezgec (Giant – Alpecin) je imel v prvi etapi dirke obilo smole, saj se mu 
je pred zadnjim vzponom predrla zračnica ter mu uničila možnosti za dobro uvrstitev.

Kmalu po začetku etape so glavnini pobegnili Maarten Wynants, Romain GuillemoisDaniel Teklehaimanot ter Björn Thurau. Privozili so si prednost, ki je znašala tudi že več kot sedem minut. Nato pa je glavnina močno pospešila ter začela zmanjševati zaostanek. Ko je prednost znašala le še dve minuti, sta odpadla Wynants ter Guillemois. Do začetka zadnjega vzpona je popustil tudi Teklehaimanot, pet kilometrov pred ciljem pa je bil s strani zasledovalne skupine ujet tudi Thurau. Zasledovalno skupino, ki si je pred glavnino privozila rahlo prednost, so sestavljali Peter KennaughAndrij Grivko, Gorka Izagirre, Marcel Wyss ter Daniel Oss.

Dva kilometra pred ciljem je napadel Kennaugh. Glavnina ga je poizkusila ujeti, a je bil britanski državni prvak premočan ter je slavil z dvema sekundama prednosti pred najboljšim v sprintu Sacho Modolom (Lampre – Merida). Na tretjem mestu je končal Edvald Boasson Hagen (MTN – Qhubeka). Vsi glavni favoriti za skupno razvrstitev so prav tako privozili v cilj z dvema sekundama zaostanka.

Mezgec je dirko končal na 105. mestu z zaostankom 2:50. Pred zadnjim vzponom mu 
je namreč počila zračnica, kar je bil vzrok, da je zaostal za glavnino. Njegov moštveni kolega 
Simon Geschke je nato sicer dal vse od sebe, da bi ju uspel priključiti vodilnim, a je bilo žal 
prepozno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.