Šport
21 ogledov

Bradley: "Odlično delo Keka"

Selektor ZDA Bob Bradley ceni popoldanske tekmece. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
"Matjaž Kek je opravil odlično delo," pred tekmo v Sloveniji pove selektor ZDA Bob Bradley. V Južni Afriki smo se pogovarjali še z ameriškim novinarjem Ivesom Galarcepom: "Najšibkejši ste na bokih."

"Odlično delo Keka"
"Slovenija je dobra ekipa, taktično premetena in izjemno čvrsta v obrambi. Matjaž Kek je opravil odlično delo. Moštvo je uravnovešeno in mobilno,"
je na četrtkovi novinarski konferenci dejal selektor ZDA Bob Bradley.

Američani so prav na Ellis Parku lani izgubili v finalu pokala konfederacij proti Braziliji. Slovenija nima tako slovitih imen kot njihov današnji nasprotnik, a jo Bradley dobro pozna. "Robert Koren je motor moštva, Novakovič kljub višini zelo kreativen, Birsa pa ima izjemno levico," je najnevarnejša orožja Slovenije seciral vodja strokovnega štaba ZDA.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Najšibkejši ste na bokih"
"Slovenija je zanimiva, organizirana ekipa. Zdi pa se mi, da je najšibkejša na bočnih položajih v obrambi, kjer ima naša reprezentanca svoja najmočnejša orožja. Tam ste imeli na tekmi proti Alžiriji kar nekaj težav," nam je včeraj v medijskem centru na stadionu Ellis Park zaupal ameriški novinar kanala Fox Soccer Ives Galarcep. "Če obe ekipi odigrata najbolje, kot znata, potem verjamem v zmago ZDA," je dodal.

Mediji verjamejo
Američani so bili skupine po žrebu veseli in še naprej verjamejo, da se bodo uvrstili v osmino finala svetovnega prvenstva. "Bili smo zadovoljni. Slovenije javnost ne pozna in zato o vaši reprezentanci ni imela izdelanega mnenja. Mediji verjamemo, da bomo zmagali, navijači pa so živčni. ZDA so namreč mnogokrat razočarale na tekmovanjih, ko so imele na videz lahko skupino," je ocenil naš sogovornik.

Mladim pomembne vloge
"Nogomet se pri nas razvija. V ligi Major League Soccer mladi igralci dobivajo pomembnejše vloge, kar se v preteklosti ni dogajalo," je sklenil Galarcep.
Tekmo z Anglijo si je v ZDA ogledalo 17 milijonov gledalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.