Šport
90 ogledov

Branilci lovorike z visoko zmago nazaj v igri

Steven Stamkos Profimedia
Hokejisti ekipe Tampa Bay Lightning so zmagali na tretji tekmi finala lige NHL.

V boju na štiri zmage so branilci naslova zaostanek za moštvom Colorado Avalanche znižali na 1:2, tokrat so hokejisti ekipe Tampa Bay Lightning slavili s 6:2. Četrta tekma bo prav tako na Floridi.

Potem ko so igralci Tampe na drugi tekmi doživeli visok poraz s kar 0:7 in proti koloradski ekipi zaostajali z 0:2 v zmagah, so tokrat pokazali več odločenosti in se na tretji tekmi pred domačim občinstvom vrnili v igro za osvojitev Stanleyjevega pokala. Steven Stamkos, Pat Maroon in Ondrej Palat so vsak k zmagi prispevali po gol in podajo, Tampa pa si je odločilno prednost priigrala v drugi tretjini, ko je dosegla štiri zadetke.

Med strelce so se vpisali še Anthony Cirelli, Nicholas Paul in Corey Perry ter pomagali dvakratnim zaporednim branilcem naslova do lepe vrnitve po dveh zaporednih porazih. Nikita Kučerov in Victor Hedman sta vsak prispevala po dve podaji, vratar Andrej Vasilevskij pa je za domačo ekipo zaustavil 37 strelov.

"Ljudje lahko o nas govorijo, kar hočejo, vendar se mi dobro zavedamo, kaj imamo v slačilnici. Vedeli smo, da bomo na domačem ledu zaigrali drugače, da bomo pokazali navijačem, zakaj smo v finalu, in danes smo prikazali odlično vrnitev," je po tekmi dejal kapetan Tampe Stamkos.

Steven Stamkos | Avtor: Profimedia Profimedia

"V Denverju je težko igrati - tekmec te napade hitro in močno. Vendar tudi mi znamo tako igrati. Zdaj smo se vrnili v boj," je dodal kapetan floridskega moštva.

Pri gostih, ki v dvoboju kljub tokratnemu porazu še vodijo z 2:1, je Gabriel Landeskog dosegel oba zadetka, Mikko Rantanen pa je zbral dve podaji. Vratar Darcy Kuemper je dopustil pet golov iz 22 strelov, preden ga je med vratnicama zamenjal Pavel Francouz, ki je tekmo končal z devetimi obrambami.

Komentarjev 1
  • PasjaProcesija 10:55 21.junij 2022.

    COL je začel bolje in tudi povedel. Nato kljub rahli terenski pobudi niso našli pravega recepta za navdihnjeno in domiselno igro Floridčanov v napadu. Tampa je izkoriščala dejstvo, da malo Coloradovih branilcev igra na telo. Zato so v gneči pred ...prikaži več vratarjem lahko drzni. Vratar Kuemper ni bil tako slab, a ga je trener po 5. prejetem zadetku vseeno zamenjal. Moštvi bosta šli v 4. tekmo s popotnico pretepa 2 minuti pred koncem in nekaj prerivanja ob samem zaključku. Imamo serijo, bi rekli čez Lužo.