Šport
35 ogledov

Branilci naslova so se izvlekli

patrick kane chicago blackhawks nhl Profimedias
Hokejisti Tampa Bay Lightning so se že uvrstili v drugi krog končnice severnoameriške lige NHL, potem ko so na peti tekmi doma z 1:0 ugnali Detroit Red Wings in tako slavili s 4:1 v zmagah.

Na Floridi je bil mož odločitve Alex Killorn, ki je dvoboj odločil manj kot dve minuti pred koncem. Izkazal se je tudi kandidat za najboljšega vratarja lige Ben Bishop, ki je obranil vseh 34 strelov. "Želel sem si le najti pot do zmage. Fantje so v tej seriji pridno zadevali v napadu, danes pa sem bil jaz na vrsti, da opravim svoje delo in ploščka ne spustim v mrežo," je ameriškim medijem povedal Bishop.

Šele v drugem podaljšku pa so se izpada rešili branilci naslova Chicago Blackhawks, ki so v St. Louisu slavili s 4:3 in zaostanek v zmagah znižali na 2:3. Odločilni zadetek je v četrti minuti drugega podaljška prispeval Patrick Kane. Chicagu je sicer po drugi tretjini kazalo dobro, saj je vodil s 3:1, Robby Fabbri in David Backes, ki je zadel v 55. minuti, pa sta poskrbela za izenačenje in podaljšek. V prvem strelci niso bili učinkoviti, v drugem pa je udaril najboljši po točkah v rednem delu Kane in ekipo obdržal v igri za drugi krog.

S 3:1 v zmagah vodijo Pittsburgh Penguins, ki so tokrat v gosteh kar s 5:0 odpravili New York Rangers. Junak tekme je bil Jevgenij Malkin z dvema goloma in podajama in tako svojo ekipo popeljal na prag drugega kroga končnice.

Na 2:2 v zmagah pa sta poravnani ekipi Nashville Predators in Anaheim Ducks, potem ko so slednji ponoči zmagali v gosteh s 4:1. Tako so izničili slab začetek serije, v kateri so že zaostajali z 0:2 v zmagah.

V noči na soboto pa peta tekma čaka tudi Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja. Doma bodo gostili San Jose Sharks, ki vodijo s 3:1 v zmagah.

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.