Šport
16 ogledov

Branilci naslova že izpadli

Chris Paul EPA
Moštvo severnoameriške košarkarske lige NBA Los Angeles Clippers se je uvrstilo v drugi krog končnice Zahoda, potem ko je v odločilni sedmi tekmi doma s 111:109 premagalo San Antonio Spurs.

Izid v zmagah za Clipperse je bil 4:3, s 27 točkami pa je bil prvi strelec zmagovalcev Chris Paul. Toliko jih je za Spurse prispeval tudi Tim Duncan. Paul se je na igrišče v Staples Centeru vrnil po poškodbi stegenske mišice in na najboljši možni način pripomogel ekipi do zmage. V zadnji sekundi je preko Duncana, ta je v obrambni akciji pomagal nekdanjemu članu Uniona Olimpije Dannyju Greenu, zadel odločilni met za zmago in branilce naslova Spurse tako poslal na predčasne počitnice. 

"V takšni situaciji smo bili v tej sezoni že večkrat in v večini primerov mi ni uspelo. Pogovorili smo se in končno je zadeva delovala, ko smo to najbolj potrebovali," je po tekmi dejal domači junak.

Svojega igralca je pohvalil tudi trener Doc Rivers: "Res je žilav fant, pravi 'uličar'. Zaradi svoje želje in volje po zmagi, mi je resnično všeč." Tudi Duncan ni skoparil s pohvalami nasprotnika: "Preprosto neverjetno. Čeprav je igral poškodovan, je stisnil zobe in naredil, kar je bilo potrebno. In celo neverjetni zadnji met preko naju obeh. Je velik vodja in noro ga je bilo gledati. Želim si le, da sam ne bi bil na drugi strani."

Los Angeles Clippers so se tako v polfinale zahodne konference prebili šele četrtič v zgodovini, v naslednjem krogu se bodo merili s Houston Rockets, prva tekma bo v noči na torek v Houstonu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.