Šport
16 ogledov

Branilec naslova brez težav

Marin Čilić EPA
Hrvaški teniški igralec Marin Čilić, lanski zmagovalec odprtega prvenstva ZDA v New Yorku, je brez težav napredoval v 3. krog letošnjega tekmovanja.

Branilec naslova Marin Čilić, letos deveti nosilec, je premagal Rusa Jevgenija Donskoja s 6:2, 6:3, 7:5. V naslednjem krogu se bo Hrvat pomeril z boljšim iz obračuna med Kazahstancem Mihailom Kukuškinom in Bolgarom Grigorjem Dimitrovom.

S porazom proti Špancu Felicianu Lopezu pa je kariero končal Mardy Fish. Američan je že pred New Yorkom napovedal, da bo to njegov zadnji turnir v karieri, ki so jo v zadnjih letih zaznamovale številne zdravstvene težave. Nekoč sedmi igralec sveta in drugi z olimpijskih iger leta 2004 pa se je poslovil v borbenem slogu, saj je klonil šele po petih nizih s 6:2, 3:6, 6:1, 5:7, 3:6. Sedmi nosilec Španec David Ferrer je premagal Srba Filipa Krajinovića s 7:5, 7:5, 7:6 (4).

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je uspešno prestala prvi krog v konkurenci ženskih dvojic. Srebotnikova, ki je skupaj s Francozinjo Caroline Garcia peta nosilka, je ugnala Tajvanko Chin-Wei Chan in Hrvatico Darijo Jurak s 6:3 in 6:2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.