Šport
18 ogledov

Brečko: "Bolje točka kot nič"

Bolje točka kot nič, pred srečanjem z ZDA napoveduje Mišo Brečko. (Foto: Reuters Žurnal24 main
Ob 16. uri sledi tekma SP med Slovenijo in ZDA. Remi napovedujeta tako Miran Pavlin kot Bojan Prašnikar. V prvi postavi bo tokrat namesto Zlatka Dedića začel Zlatan Ljubijankić.
Znani obe prvi postavi!
Več kot uro pred začetkom sta že znani obe prvi postavi. Slovenci bodo začeli z Zlatanom Ljubijankićem, kar bo edina sprememba v primerjavi s prvo tekmo. Slovenija: Handanović; Brečko, Šuler, Cesar, Jokić; Birsa, Koren, Radosavljević, Kirm; Ljubijankić, Novaković. Pri ZDA bo na sredini igrišča začel Jose Torres.

"Nismo tisti simpatični, ki smo prišli pogledat leve. Smo dejavni. Na svetovno prvenstvo nismo prišli, ker smo zadeli na lotu, ampak ker smo si to zaslužili," je na zadnjem druženju s sedmo silo povedal slovenski selektor Matjaž Kek. Njegovi varovanci bodo danes lovili zgodovinski preboj v osmino finala SP.

Ni najpomembnejša
Na vprašanje, ali je to najpomembnejša tekma v slovenski zgodovini, je Kek mirno odvrnil: "Ni, je pa velika tekma, ki lahko Slovenijo utrdi na nogometnem zemljevidu. Pred enim letom smo se pripravljali na tekmo s San Marinom, zdaj pa razmišljamo o tem, kako bi izločili dva velikana. Nasprotnika spoštujemo, a se ga ne bojimo," sporoča selektor, ki bo danes na igrišče stadiona Ellis Park najverjetneje poslal že dobro znano enajsterico.

Seveda bi si želel naše zmage, a po tem, kar sem videl, so igralci ZDA telesno najbolje pripravljena ekipa na turnirju. V taktičnem smislu jim lahko sledimo, zato napovedujem 1:1.
Miran Pavlin
Donovan ga ne skrbi
Bočni branilec Slovenije Mišo Brečko bo mož, ki se bo danes največkrat srečal z nevarnim Landonom Donovanom. "Donovan ali kdo drug, to ne igra takšne vloge. Kot ekipa bomo morali dobro delovati, biti nevarni za nasprotnikov gol in ne pustiti Američanom veliko priložnosti. To je naš prepoznavni znak," ocenjuje Trboveljčan in o morebitnem razpletu dodaja: "Bolje točka kot nič. Poskušali bomo zmagati; če na koncu remiziramo, tudi ne bo slabo," je sklenil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.