Šport
32 ogledov

Brečko: "Wembley je nekaj posebnega"

mišo brečko slovenska nogometna reprezentanca trening stožice Saša Despot
"Kljub kakovostnemu tekmecu bomo skušali v Londonu iztržiti kakšno točko," pred sobotnim dvobojem proti Angliji napoveduje izkušeni Mišo Brečko, ki bo zasedel standardno mesto na desnem boku v obrambni vrsti.

"Še kako dobro se spominjam obeh tekem proti Angležem. Pri njih je v zadnjem obdboju prišlo do zamenjave generacij, vendar pa po mojem mnenju ni opaziti večjih sprememb v načinu igre," je na včerajšnjem reprezentančnem zboru v Ljubljani povedal Mišo Brečko, ki je v popoldanskih urah skupaj s soigralci že opravil regeneracijski trening, danes pa bo selektor Srečko Katanec že močneje pritisnil na plin.

Nogometaš Kölna je na sobotni spopad dobro pripravljen, saj je konec tedna sodeloval ob zmagi svojega moštva v Hoffenheimu: "Nekaj zadnjih tekem sem sicer presedel na klopi, vendar pa ni bilo večjega razloga za paniko. Zaupam v svoje sposobnosti, seveda pa ima ključno vlogo pri izbiri začetne enajsterice trener."

Ambiciozno v London

Po zmagah s Švico in Litvo so v slovenskem taboru lažje zadihali, morebiten pozitiven izzid na Wembleyu pa bi pomenil velik korak naprej v boju za nastop na evropskem prvenstvu leta 2016 v Franciji.

"Z dvema zmagama se lahko bistveno bolj mirno pripravljamo na tekmo v Londonu. Seveda tja ne bomo odpotovali brez ambicij. Morda bo pritisk vendarle malce manjši kot na gostovanju v Litvi, kjer smo nujno potrebovali zmago," je pojasnil 30-letni Trboveljčan in potrdil, da se veseli vrnitve na kultni stadion: "Wembley je nekaj posebnega. Vzdušje bo zagotovo odlično in lahko ne upam na našo dobro predstavo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.