Šport
38 ogledov

Lazarević: "Kaj je lepšega kot zmaga na Wembleyu?"

jasmin kurtić dejan lazarević slovenska nogometna reprezentanca trening stožice Saša Despot
Slovenski nogometni reprezentanti so se v ponedeljek v Ljubljani zbrali na pripravah za sobotno kvalifikacijsko tekmo za Euro 2016 proti Angliji v Londonu. Eden adutov v izbrani vrsti Srečka Katanca bi lahko bil Dejan Lazarević, predvsem ob pritisku domače, favorizirane vrste.

Če bi Angleži pritiskali, bi namreč slovenskim nogometašem bržčas puščali nekaj več prostora za protinapade, v katerih se zelo dobro znajde prav hitronogi član italijanskega Chieva Dejan Lazarević, ki si v Veroni kruh služi skupaj z Valterjem Birso in Boštjanom Cesarjem.

"Če bodo pritiskali, bo za nas ostalo več prostora. Poskusili bomo igrati tako kot na zadnjih dveh tekmah. Imamo dobre možnosti za ugoden razplet. Ta teden se moramo res dobro pripraviti, dobro vaditi. Če nam uspe, jih lahko presenetimo," pravi zgovorni Ljubljančan, ki približno že ve, kako proti Angležem priti do ugodnega razpleta.

"To lahko storimo tudi s protinapadi. Angleži bodo pustili veliko prostora, če bodo napadali. Vsaka tekma pa se drugače odvija. Vemo, da igrajo napadalen nogomet, ne bodo se povlekli nazaj, poskusili bodo dati gol. Ampak to bomo poskusili tudi mi, poskusili bomo zmagati, tako kot na vsaki tekmi," poudarja 24-letnik, ki je svoj debi v članski slovenski vrsti doživel novembra 2011 na prijateljski tekmi z ZDA.

Komaj čaka na Wembley

Lazarević, ki zna s svojo radoživostjo poskrbeti tudi za sproščeno vzdušje med soigralci, že nestrpno pričakuje boj z Waynom Rooneyjem (ta bo, če bo igral, proti Sloveniji vpisal svoj stoti nastop za angleško izbrano vrsto) in družbo. "Komaj čakamo na tekmo. Vemo, da ne bo lahko, saj je imela Anglija vedno dobre igralce. Tudi tokrat je favorit naše skupine, ampak se s tem ne obremenjujemo, saj smo že dokazali, da se lahko kosamo s tako uglednimi ekipami," meni Lazarević.

Tako kot tekmo "Lazo" komaj čaka tudi obisk slovitega stadiona Wembley na severozahodu Londona. Za barcelonskim Camp Nouom drugi največji stadion v Evropi, na njem si tekme lahko ogleda 90.000 gledalcev (v soboto jih pričakujejo 80.000), so odprli leta 2007 na mestu, kjer je prej stal "stari" Wembley, ki je v nogometnem svetu dobil kar oznako kultni.

"Mnogi so mi povedali, da je stadion super in da je igrati tam nekaj najlepšega. In kaj hočeš lepšega kot igrati tam proti Angliji in narediti pozitiven rezultat? Mi bomo dali vse do sebe, ker vemo, da na Wembleyju ne igraš vsak dan. To je treba res izkoristiti. Vse skupaj nas bo motiviralo, upam, da bo tudi veliko ljudi," pa se nogometne "svete trave" veseli Lazarević.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.