Šport
50 ogledov

Brez alkohola v Sočiju: Pijemo pred tekmo in po njej

navijači hokej Soči 2014 Reuters
Ameriški ljubitelji hokeja so te dni razočarani, saj ruski organizatorji na hokejskih tekmah v Sočiju ne strežejo piva. To je tako kot ulica v Seattlu brez starbucksa, tarna eden od navijačev.


Ruski hokejski navdušenci se znajdejo po svoje, pivo in vodko si privoščijo pred tekmo in po njej. Ruska zakonodaja prepoveduje alkohol na javnem mestu ob športnih dogodkih, kar pomeni, da na hokejskih tekmah tako v areni Bolšoj kot ledeni areni Šajba žejnim navijačem ne strežejo piva.

"Prodajati pivo na hokejskih tekmah bi bilo lahko nevarno. Če bi se navijači napili, bi lahko povzročali težave ali se celo stepli," je za AFP dejal Jevgenij Hislavski iz Sankt Peterburga.

"To je noro"

"Pivo in vodko pijemo pred tekmo in po njej. Če zmagamo ali izgubimo – po tekmi je vedno na vrsti vodka," je pristavil Andrej Kazačanski, 25-letni ekolog. "Včasih žalujemo, drugič proslavljamo," je povedal.

Povsem drugače meni eden od ameriških navijačev. "To je noro. V nedeljo smo bili na hokejski tekmi in zavrnili so me, ko sem si zaželel piva," je potarnal. Sedeti na hokejski tekmi brez piva je po njegovih besedah kot ulica v Seattlu brez starbucksa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.