Šport
19 ogledov

Brez minut na EP, a največji junak

Will Grigg Profimedias
Na sprejemu reprezentantov Severne Irske je znova bil v ospredju Will Grigg, ki sicer na Euru ni odigral niti minute.

V Belfastu so pričakali nogometaše Severne Irske, ki je z uvrstitvijo v osmino finala navdušili svoje rojake.V skupinskem delu so izgubili s Poljsko in Nemčijo z zmago proti Ukrajini pa so si priigrali osmino finala, kjer jih je izločil Wales z 1:0.

Že na letališču je reprezentanco je pričakala častna straža, v fan zoni pa več kot 10.000 navijačev, ki so tako pozdravili debitantski nastop Severne Irske na evropskih prvenstvih. Med najbolj bučno pričakanimi je bil 24-letni napadalec Will Grigg, ki pa na EP med tekmami ni stopil na zelenico.

Njegova slava je povezana z navijačem njegovega Wigana, ki si je zanj izmislil navijaško pesem, nato jo je predelal še Dj Kenno, ta pa je takoj postala največji hit na Otoku. Prebila se je na lestvico Top10 pesmi v Veliki Britaniji, ves denar od singla pa je namenjen v dobrodelne namene. Podlaga nastalemu hitu je sicer skladba italijanske pevke Gala z naslovom Freed From Desire. Severni Irci so predelani hit Will Grigg's on fire v zadnjih dneh preprevali na stadionih, na ulicah, v barih ... Tudi tokrat se je razlegla iz zvočnikov in iz grl navdušenih navijačev.

In kdo je Will Grigg? Rojen je v Solihullu v Angliji, a zaradi prednikov nastopa za severnoirsko reprezentanco. Njegovi prejšnji klubi so Walsall, Brentford, MK Dons, zdaj pa brani barve Wigana. V karieri je zbral 238 nastopov in zabil 82 golov, izjemno sezono pa ima za sabo v tretjeligaški konkurenci, bil je eden najzaslužnejših za uvrstitev Wigana na prvo mesto in s tem za napredovanje v League Championship. Na 43 tekmah je dosegel 28 zadetkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.