Šport
3 ogledov

Brez možnosti proti favoritinjam

Calcit odbojka Saša Despot
Odbojkarice Calcita Ljubljane so v svoji tretji tekmi letošnje lige prvakinj doma izgubile s turško ekipo VakifBank Istanbul z 0:3 (-12, -14, -15), tako da so s tremi porazi na zadnjem mestu skupine B.

Slovenske prvakinje so v svojo tretjo tekmo lige prvakinj krenile po porazu v Novi Gorici, ko jih je v soboto v prvenstvu presenetil GEN-I Volley, za nameček pa je na drugi strani mreže stala ekipa, ki sodi v najožji krog kandidatk za evropski naslov. Dvakratne evropske klubske prvakinje, ki so leta 2013 osvojile tudi svetovni klubski naslov, so na prvih dveh tekmah prišle do gladkih zmag, brez poraza so tudi v domačem prvenstvu, svojo premoč so potrdile tudi v Ljubljani.

Že do prvega tehničnega odmora si je turška ekipa, njihova začetna postava je bila v povprečju za 8,2 cm višja od ljubljanske, priigrala pet točk prednosti, do drugega že devet. V domači ekipi je bila v napadu edina prodorna Monika Potokar, prav tako so Ljubljančanke imele težave na sprejemu, ki je bil le 38-odstoten. Za nameček jim ni stekel še servis. Edino točko z njim je dosegla Ana Katarina Hribar, ob tem pa so njene soigralke v tem elementu igre naredile štiri lastne napake, gostje ob štirih asih le dve. Najvišji zaostanek v uvodnem nizu je bil prav ob njegovem koncu.

Tudi v drugem nizu se razmerje moči na igrišču ni bistveno spremenilo. Turška ekipa je še naprej prevladovala v vseh elementih igre, predvsem ni delala lastnih napak, razen ob servisu, s katerim pa je še naprej povzročala težave domačim sprejemalkam. Če nič drugega, so se Ljubljančanke nekajkrat izkazale v obrambnih akcijah, v bloku in napadu pa so le stežka sledile odbojkaricam VakifBanke. Spet je bilo preveč lastnih napak, kar 12, gostje so vse tri naredile s servisom.

V tretjem nizu so domače odbojkarice do zaostanka dveh točk (7:9), nato pa je nizozemska reprezentantka Robin de Kruijf s svojimi servisi povzročila nove težave Ljubljančank, ki so ob drugem tehničnem odmoru zaostajale že za devet točk. Tekma je bila s tem seveda odločena, poraz Calcitovk proti ekipi, ki sodi med najresnejše kandidatke za končno zmago lige prvakinj, pa pričakovan. VakifBank je v celotni tekmi naredil le 15 lastnih napak, še to 11 s servisi, na drugi strani Calcit Ljubljana kar 29, prav tako 11 na servisu.

Ljubljanske odbojkarice se bodo s turško ekipo spet pomerile 9. decembra, ko bodo gostovale v Istanbulu.

Izjave po tekmi:

Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane: "Veseli me, da so igralke s klopi, ko so vstopile v igro, prinesle neko dodatno energijo. Že nekaj časa smo v ritmu sreda-sobota, sreda-sobota, kar igralke telesno in psihično iztroši, so pa zato tiste igralke, ki do zdaj niso igrale veliko, svojo priložnost izkoristile in kot trenerja me to samo veseli. V prihodnje bom lahko odpočil katero od nosilk igre in dal priložnost drugi igralki. Že pred tekmo smo vedeli, kakšna je moč VakifBanke, kar je tudi pokazala na igrišču. Žal mi je le tistih nekaj lahkih žog, ki smo jih podarili nasprotnicam."

Urška Igličar, igralka Calcita Ljubljane: "Že sama zveneča odbojkarska imena v ekipi VakifBanke so nam dala pred tekmo misliti, proti komu bomo igrale. Prisotno je bilo tako navdušenje kot tudi strah, toda veliko se ni dalo narediti. Proti takšnim ekipam se kaznuje prav vsaka napaka, vsaka slabše odigrana akcija, zato moraš vse, kar se ti ponudi, izkoristiti takoj. Ampak iz takšnih tekem se lahko največ naučiš."

Elena Kučej, igralka Calcita Ljubljane: "Čast je, da smo lahko igrale proti tako kakovostni ekipi, ker gre resnično za vrhunske igralke. Čeprav rezultat tega ne pokaže, smo se jim dobro upirale, borile smo se in škoda, da se kakšna točka ni obrnila v našo korist. Kakovost je zagotovo na njihovi strani, sem pa zadovoljna z našo igro in se že zdaj veselim tekme v Turčiji. Verjetno bo podobno kot danes, bo pa to priložnost, da še napredujemo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.