Šport
61 ogledov

Kamničanke do drugega naslova

Calcit Volleyball Calcit Volleyball
Odbojkarice Calcita Volleyballa so v peti tekmi finala v Mariboru premagale Novo KBM Branik s 3:0 (22, 16, 20) in osvojile naslov prvakinj. tako so po štirih letih vladavine Mariborčank v državnem prvenstvu dočakale svojo drugo lovoriko prvakinj.

V odločilni tekmi so Kamničanke bolje servirale, boljše sprejemale, v odločilnih trenutkih pa bile odlične tudi v obrambi, tako v bloku kot v polju. Na drugi strani so se Štajerke sicer borile, a na koncu so vendarle morale priznati, da je bil odhod Ane Starčević, s katero so osvojile tako pokalni kot naslov v srednjeevropski ligi, prevelik primanjkljaj.

Vse do končnice prvega niza trenerja svojim varovankam nista mogla veliko očitati. Obe ekipe sta igrali zanesljivo v vseh elementih, tako da ni bilo nič čudnega, da nobena ni vodila za več kot dve točki. Prve znake nervoze so začele kazati gostiteljice, po napaki Ize Mlakar je Calcit povedel z 21:18. Trener domačih Bruno Najdič svoje igralke s pol minute odmora znal umiriti, vendar le začasno, saj so se jim v končnici spet zatresle roke, po izidu 22:22 je najprej dve napaki storila Mlakarjeva, nato pa eno še Sarah Ammerman.

Gostje so v drugem nizu na krilih odlične organizatorke igre Mojce Božič in Lane Ščuke, ki je imela mirno roko v napadu, izkazala pa se je tudi v bloku, že na začetku zanesljivo povedle. Po asu Božičeve in bloku Ščuke so vodile s 16:6 in niz je bil praktično že odločen. V tretjem nizu so Kamničanke z lahkoto zaustavljale začetne udarce Mariborčank, s tem pa si omogočile dobro organizirane napade. V uspešnem zaključevanju napadov se je Petri Vrhovnik in Ščuki pridružila še Urška Igličar. Po njenih treh zaporednih asih so gostje vodile s 14:8. Toda po drugem tehničnem odmoru so domači navijači vendarle dočakali serijo dobrih servisov mariborskih igralk, ta je uspela Marini Kaučič, ki je poskrbela za izid 14:16. Z odlično obrambo so gostje spet prišle do vodstva s petimi točkami razlike, kar pa je bilo za domače, ki ostajajo pri 13 naslovih, tokrat preveč.

Izjavi po tekmi:

Gašper Ribič, trener Calcita Volleyballa: "Danes nismo delali praktično nobenih napak, predvsem v napadu ne. Bili smo na višji ravni kot v Kamniku. Pogovori so obrodili sadove, podajalka je odlično opravila svojo nalogo, razigravala je igralke in to prave igralke. Brez servisa in sprejema, pa tako ali tako ne moreš zmagati. Ne smem pozabit na obrambo, v nekaterih momentih smo pokazali veliko mero borbenosti, v polju smo rešili nekaj pomembnih točk. Odlično se počutim. Lani, ko smo osvojili srednjeevropsko ligo in pokal, sem sicer rekel, da ne bi zamenjal te dve lovoriki za prvenstveno, letos pa bom rekel drugače. Državno prvenstvo je le državno, to tekmovanje je ovrednoteno kot najpomembnejše, zato moram priznati, da so občutki lepši kot lani. To je zagotovo moj največji uspeh v trenerski karieri."

Bruno Najdič, trener Nove KBM Branika: "Če bi se prvi niz drugače odvil, bi se tekma lahko zasukala drugače. V prvem nizu smo bili ves čas blizu tekmic, imeli protinapad za 23:22, ga zapravili, sledile pa sta še dve napaki. S tem smo nehali verjeti vase, to je bil odločilen psihološki moment na tekmi. Druga težava je bila, da na sami tekmi nismo premaknili kamniškega servisa, pri servisu smo zagotovo imeli velike rezerve. Na drugi strani pa smo bili na sprejemu preveč ranljivi, tudi napad nam ni stekel, enostavno je bilo preveč napak. Iza Mlakar in Anita Sobočan bi potrebovali pomoč, ki pa je ni bilo od nikoder. Škoda, razočaran sem, a tekmicam moram čestitati. Hkrati pa tudi pohvaliti svoja dekleta za dobro sezono."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.