Šport
21 ogledov

Mlakarjeva Mariborčanke popeljala na prag naslova

Za Mariborčanke je to 11. naslov pokalnih zmagovalk. (Foto: www.alesfevzer.com) Žurnal24 main
Odbojkarice Nove KBM Branika so dobile tudi drugi dvoboj finala državnega prvenstva. V Mariboru so premagale Calcit Volleyball s 3:1 (-23, 22, 25, 16). Pri domači ekipi je blestela Iza Mlakar, ki je dosegla 37 točk.

Mariborske odbojkarice so bile tudi v drugi finalni tekmi državnega prvenstva uspešnejše od kamniških, tako da sedaj v zmagah vodijo 2:0. Prvo ime tekme je bila sijajna Iza Mlakar, ki je dosegla rekordnih 37 točk.

Po nekaj minutah izenačene igre v uvodnem nizu in rezultatu 8:8 so Kamničanke, tudi po zaslugi slabega sprejema Mariborčank, na začetne udarce Tamare Borko osvojile pet točk zapored in povedle s 13:8. Toda ob zanesljivejši igri gostiteljic je prednost gostij v nadaljevanju tekme začela kopneti in ob drugem tehničnem odmoru skopnela na dve točki. V nadaljevanju Gorenjke niso izpustile vodstva iz rok, pred končnico so si z dobrim blokom in točkami Lane Ščuka spet priigrale pet točk prednosti (23:18) in kazalo je, da imajo odprto pot do osvojitve niza. Toda Mlakarjeva je z nekaj silovitimi udarci poskrbela za dramatični razplet, ki pa se je vseeno uspešno končal za gostje.

Mariborčanke vrnile udarec

Drugi niz so bolje začele mariborske odbojkarice, ki so povedle s 4:2, nato pa spet zaigrale manj zbrano in zanesljivo, gostjam pa dovolile, da so osvojile pet točk zapovrstjo, povedle s 7:4 in tudi ob prvem tehničnem odmoru ohranile tri točke prednosti. Kamničanke tudi v nadaljevanju niso popuščale. Povedle so z 12:7, toda njihovo veselje ni trajalo dolgo. Mlakarjeva in Ana Starčević sta ob natančnih podajah Sare Najdič domala vsak napad ob luknjičastem bloku gostij končali s točko. Sledila sta preobrat in vodstvo domačih s 16:15. Nadaljevanje je postreglo z izenačeno igro, pri rezultatu 21:21 pa si je mariborska vrsta priigrala tri točke prednosti in z enako prednostjo tudi osvojila niz.

Mlakarjeva potrdila mojstrstvo


Da je Mlakarjeva biser slovenske odbojke, je pokazal tretji niz. Korošica je potrdila razkošno nadarjenost, dosegla v nizu kar 11 točk in v treh nizih skupno 29. Niz je mineval v izenačeni igri, tehtnico na stran domače ekipe pa je prevesila prav Mlakarjeva. Rezultat je bil izenačen kar 16-krat, do odločitve pa je prišlo v končnici, v kateri so Mariborčanke imele že tri točke prednosti (23:20). A so jo zapravile, nato pa v izenačeni končnici izrabile tretjo zaključno žogo za vodstvo v nizih 2:1.

"Simultanka" Mlakarjeve, podprta z odlično igro njenih soigralk, se je nadaljevala tudi v četrtem nizu. Igra domala brez napak je imela tudi rezultatski učinek. Ob prvem tehničnem odmoru so Mariborčanke vodile 8:3, ob drugem 16:11, nato pa je prednost rasla iz minute v minuto. Pri vodstvu 20:11 je bilo na dlani, da se Štajerkam obeta še druga zmaga v finalnih tekmah in da jih do naslova prvakinj loči le še korak.

Finale DP (Ž), druga tekma:

Nova KBM Branik : Calcit Volleyball 3:1 (–23, 22, 25, 16)  /2:0/

Nova KBM Branik: Mlakar 37, Blagne 4, Kučej 6, Kaučič 9, Ajnihar, Igličar 9, Gričnik, Najdič 2, Starčević 15, S. Planinšec, M. Planinšec, Proković.

Calcit Volleyball: E. Mori 6, Turnšek 14, Božič, Kavčič, Borko 7, Vrhovnik 2, Valenčič 11, N. Mori, Hribar 1, Jerala, Charuk 9, Ščuka 10.

/X:Y/ – izid v zmagah; igrajo na tri zmage
Tretja tekma bo v soboto ob 17.30 v Kamniku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.