Šport
8 ogledov

Mariborčanke po drami do novega naslova

odbojka EPA
Odbojkarice Nove KBM Branika so ubranile naslov državnih prvakinj, potem ko so v današnji odločilni peti finalni tekmi končnice v 1. DOL Radenska Naturelle v Kamniku premagale Calcit Volleyball s 3:2 (-17, 18, -25, 15, 12) in v zmagah slavile s 3:2. Mariborske odbojkarice so že dvanajstič osvojile naslov državnih prvakinj.


Mariborske odbojkarice so tretjič v nizu in skupno dvanajstič osvojile naslov državnih prvakinj, mlada štajerska zasedba pa je v velikem finalu premagala veliko bolj izkušeno zasedbo iz Kamnika. Odločitev o zmagovalkah je padla šele v petem dvoboju, v izjemno dramatični peti tekmi pa je bilo več modrosti na strani varovank mariborskega trenerja Bruna Najdiča.

Uvod v odločilno tekmo je pripadel kamniškim odbojkaricam, ki so imele vse niti v svojih rokah, po njihovem vodstvu z 18:11 pa je bilo jasno, da se bo uvodni niz končal po željah domačih privržencev, čeravno so njihove ljubljenke izkoristile šele četrto zaključno žogo.

Mariborske odbojkarice so poletno začele drugi niz. Razigrala se je Iza Mlakar, domači trener Oleg Gorbačov pa je že pri zaostanku treh točk (2:5) vzel polminutni odmor. A njegove varovanke niso uprizorile preobrata, vseskozi so capljale za mariborskimi odbojkaricami, ki so prevladovale v vseh elementih igre in drugi niz dobile s 25:18. Najbolj razburljiv in negotov je bil tretji niz. Po obojestranski igri padcev in vzponov - gostiteljico so denimo zaostajale s 7:14, nato pa povedle s 23:22 - se je po "hitchcockovski" končnici vendarle razpletel po okusu Gorbačovovih igralk, ki so slavile s 27:25.

Drama v odločilnem petem nizu

Četrti niz je minil v absolutni prevladi štajerskih odbojkaric, ki so hitro povedle s 4:1, nato pa svojo prednost povišale na 12:3. Kamničanke so bile v teh trenutkih povsem nemočne: njihov sprejem je bil porazen, močno je škripalo tudi v napadu, Mariborčanke pa so s sijajno predstavo medtem svojo prednost povišale na 21:12 in jasno je bilo, da bo o odločitev o državnih prvakinjah padla v petem nizu.

Ta se je začel po notah mariborskih odbojkaric, ki so povedle s 5:0, čeravno je Gorbačov vmes že zahteval polminutni odmor. Nekoliko spremenjena kamniška taktika sprva ni prinesla spremembe na igrišču, po zaostanku s 5:9 pa je domači trener svoje izbranke znova poklical na posvet. S tremi zaporednimi točkami so si Kamničanke vrnile upanje za preobrat, Maja Guštin pa je izenačila na 12:12. Končnica razburljivega dvoboja je minila v znamenju mladih mariborskih odbojkaric, izdatno pa so jim "pomagale" tudi gostiteljice, ki so naredile nekaj usodnih napak in tekmicam praktično podarile dve zaključni žogi. Mariborčanke so izkoristile že prvo, odločilno 15. točko za zmago pa je dosegla Sara Hutinski.

Na peti tekmi so bili vsi statistični podatki na strani mariborske ekipe, v domači pa bi se morali zamisliti nad 48-odstotnem sprejemom in vsega 27-odstotno učinkovitostjo v napadu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.