Šport
15 ogledov

Brez pritožbe: za mesec dni v zapor

Brandao EPA
Brandão, brazilski nogometaš v dresu Bastie, bo zaradi nespametne poteze mesec dni preživel v zaporu. Do roka, ko bi lahko vložil pritožbo, nogometaš tega ni storil, je sporočil njegov odvetnik, zato bo odšel na prestajanje kazni.

Pariško sodišče je Brandãu naložilo še denarno kazen v višini 20.0000 evrov, ker je po tekmi med PSG in Bastio, ki je bila 16. avgusta v francoski prestolnici, po udarcu z glavo zlomil nos rojaku z italijanskim potnim listom Thiagu Motti.

Brazilec je v postopku priznal napad na tekmeca, vendar je zanikal, da bi šlo za premišljeno in načrtovano dejanje. Če bi se pritožil, bi mu sodišče kazen verjetno spremenilo v družbeno koristno delo.

Igral bo lahko šele februarja

Med tekmo, ki jo je PSG dobil z 2:0, sta imela Brazilca kar nekaj verbalnih obračunov, nervoza pa se je nato prenesla tudi v notranje prostore pariškega stadiona, kjer je prišlo do fizičnega obračuna. Nečedno dejanje igralca korziške ekipe, ki je najboljše predstave prikazal v dresu ukrajinskega Šahtarja, igral pa je tudi za francoski Marseille, so zabeležile varnostne kamere na Parku princev.

Štiriintridesetletnega Južnoameričana je kaznovala tudi francoska nogometna zveza. Igrati ne bo smel pol leta, pravico nastopa bo imel šele konec februarja prihodnje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.