Šport
10 ogledov

Brez zadetkov na derbiju

Nejc Vidmar Domžale Maribor PLTS Saša Despot
Domžale in Maribor sta se v 25. kolu Prve lige Telekom Slovenije razšla z neodločenim izidom 0:0.

Derbi najuspešnejših ekip jesenskega dela prvenstva - vodilne Domžale so medtem padle na tretje mesto, Maribor pa je prevzel vodstvo - ni navdušil gledalcev v domžalskem športnem parku. Ti so videli igro med obema kazenskima prostoroma, pravih priložnosti ni bilo, čeprav so Mariborčani imeli nekaj več žoge v nogah in sprožili več strelov na gol tekmeca, pa rezultat povsem ustreza dogodkom na igrišču.

Obe ekipi sta pokazali veliko mero agresivnosti in discipline, usodnih napak tekmecev pa niso dočakali. Maribor tako še v tretjem letošnjem poskusu Domžal ni premagal, je pa po dveh porazih vsaj osvojil točko, s katero se je utrdil na prvem mestu prvenstvene razpredelnice, s tekmo več ima pred Celjem še naprej štiri točke prednosti.

V 15. minuti so vijoličasti prišli do polpriložnosti, ko je po protinapadu Petar Stojanović z desne strani poslal predložek v sredino, Marcos Tavares je streljal z glavo, a je še pred vratarjem posredoval branilec Nejc Skubic, ki je žogo z glavo poslal v kot. Domžale v prvem delu niso niti enkrat streljale na gol tekmecev, a vseeno zapravile najlepšo priložnost na tekmi. V 36. minuti je Skubic z desne strani podal žogo v sredino, kjer pa jo je Slobodan Vuk zgrešil.

Tudi v drugem delu so igralci obeh ekip prišli le do dveh omembe vrednih priložnosti. Strel Kenana Horića je na poti do gola zadel enega od mariborskih branilcev, tako da je žoga končala v kotu, na drugi strani bi se lahko v kazenskem prostoru bolje znašel Jean-Philippe Mendy, njegov strel je Nejc Vidmar z lahkoto ubranil.

Novomeščani precej bolj učinkoviti

Nogometaši Krke so predvsem po zaslugi večje učinkovitosti dosegli pomembno zmago, s katero so se še bolj odlepili od zadnjeuvrščenih Radomelj. Novomeščani so v desetem medsebojnem srečanju nasploh prvič premagali Koprčane, v prejšnjih devetih so osemkrat izgubili in le enkrat remizirali. Tokrat pa je koprska trdnjava le padla, v sicer dokaj izenačeni tekmi ima največ zaslug za to Nana Addo Welbeck, ki je dosegel prvi gol, pri drugem pa je bil podajalec.

Ekipi sta pokazali všečno predstavo. Že v prvem polčasu, v katerem golov ni bilo, so igralci na obeh straneh veliko poskušali, domači so na vrata tekmeca sprožili deset strelov, štiri v okvir vrat, Koprčani pa so sprožili le en strel mimo gola manj.

Koprčani bi lahko povedli v 22. minuti, ko je po podaji Ivice Guberca streljal Sead Hadžibulić, a se je izkazal vratar Miodrag Mitrović. V 30. minuti je na drugi strani dvakrat poskusil Antun Palić, prvič mu je veselje preprečila vratnica, drugič pa vratar Vasja Simčič. Samo nekaj trenutkov pozneje se je spet izkazal domači vratar Mitrović, ko je preprečil veselje gostov po veliki priložnosti Mateja Pučka.

Napadalna igra obeh ekip se je nadaljevala tudi v drugem delu. Prvi je Koprčanom zagrozil Palić, toda Simčič se ni pustil premagati, Marin Perić pa je streljal mimo vrat. Mitrović se je spet izkazal po strelu Guberca.

V 59. minuti pa so gledalci vendarle videli tudi gol. Po lepi akciji je sprožil Welbeck, žoga pa je končala v mreži. Po dveh poskusih Guberca, ki sta napovedovala koprsko ofenzivo, pa so gostitelji zadeli še drugič. Po protinapadu je večino dela opravil Welbeck, tako da Enesu Noviniću ni bilo pretirano težko poslati žogo v mrežo.

Koprčani so vse moči preusmerili v napad, pripravili so si nekaj priložnosti, toda Mitrović se ni dal premagati, izkazal se je predvsem po strelu Jake Štomajerja. Kar ni uspelo Primorcem, pa je uspelo gostiteljem, ki so v 86. minuti dosegli še tretji gol. Po podaji Josipa Fučka je bil na pravem mestu rezervist Kevin Kauber in z glavo postavil končni izid. Samo razmerje strelov 20:18 kaže na to, da se gledalci v Portovalu niso dolgočasili.

Brez gola tudi na Areni Petrol

Ekipi Celja in Olimpije ostajata na drugem oziroma četrtem mestu na lestvici, saj sta se danes razšli brez zadetkov. S tem so bolj zadovoljni Ljubljančani, ki so redkeje odhajali v napad kot domači. Ti so imeli nekaj lepih priložnosti, a je Darko Brljak v Olimpijinih vratih svoje delo dobro opravil. Olimpija tako za Celjani še vedno zaostaja za sedem točk.

Simon Rožman | Avtor: Gregor Katič Gregor Katič
Gledalci so v prvem polčasu videli malo pravih priložnosti. Celjani so imeli pobudo, v osmi minuti pa je pri gostih nase opozoril Ezekiel Henty, ko je z 20 metrov sprožil malo čez celjska vrata. Pri domačih so poskusili večkrat, še najnevarneje pa v 28. minuti, ko je Blaž Vrhovec sprožil z volejem, Brljak pa je žogo ukrotil.

V drugem polčasu je prva prava priložnost bila šele v 66. minuti, ko je Kenan Bajrić z leve strani kazenskega prostora poskusil z lobom ukaniti Matica Kotnika, a se je ta izkazal. Minuto pozneje je na drugi strani Benjamin Verbič žogo pripeljal do približno 20 metrov od gola, sprožil, a bil nenatančen.

V 75. minuti pa je Sunny Omoregie z 12 metrov žogo povsem neoviran poslal čez gol, tako kot v 78. Henty. V 85. minuti je do strela prišel še Danijel Miškić, Brljak je bil na mestu. Ljubljanski vratar ni klonil niti v 90. minuti, ko je najprej žogo po strelu Ivana Lendrića odbil v prečko, nato pa obranil še strel Jirija Jeslineka.

Gorica naposled do treh točk

Novogoričani so osamljeni točki s prejšnjih tekem spomladanskega dela vendarle dodali tri nove. Tokrat so bili boljši od Velenjčanov, ki nadaljujejo strelsko sušo. Ta zdaj znaša že 459 minut. Rudar prav tako še nima zmage v tem delu prvenstva. Za Gorico, ki je zadržala osmo mesto, je bila to šele druga zmaga na zadnjih enajstih prvenstvenih tekmah s knapi. Ti so na relativno varnem sedmem mestu.

Novogoričani so povedli v 11. minuti, ko je po globinski podaji Blessinga Elekeja do žoge v bližini gola prišel Dejan Žigon in jo potisnil za hrbet Matjaža Rozmana. Malce konkretnejši domačini so bili blizu podvojitve vodstva v 22. minuti, ko je Eleke po prodoru po levi strani zaposlil osamljenega Matijo Široka, temu pa žoge ni uspelo poslati mimo Rozmana.

Še bolj vroče je bilo v 35. minuti. Elvedin Džinić je takrat zakrivil enajstmetrovko s prekrškom nad Elekejem, zaradi česar je dobil tudi rdeči karton. To je bil že osmi rdeči karton na zadnjih enajstih medsebojnih tekmah teh dveh tekmecev. Za strel z bele točke se je odločil Žigon, čigar strel pa je velenjski vratar zaustavil.

Rudar je šele v 55. minuti prek Davida Kašnika prvič sprožil proti vratom domačih, izkazal se je Alberto Gallinetta. Malce zatem so gostje prejeli nov zadetek. V 57. minuti je namreč po Širokovi podaji z desne strani na oddaljeni vratnici žogo v mrežo še drugič na tekmi potisnil Žigon.

Tudi v nadaljevanju so bili Novogoričani aktivnejši, do konca pa brez posebnih težav zadržali zanesljivo prednost. Še več, v 85. minuti so jo oplemenitili, potem ko je Širok zadel z dobrih desetih metrov z nizkim strelom.

Kiš za zmago Zavrča

Že v petek je Zavrč minimalno ugnal Radomlje, odločilna je bila že v 15. minuta tekme. Uspešen je bil Tomislav Kiš, ki je tako Zavrčanom priboril že dvanajsto zmago v sezoni. Sebastijan Antić je z visoko podajo ukanil gostujočo obrambo, v skoku se je najboljše znašel Kiš in gostitelje popeljal v vodstvo.

Po vodstvu z 1:0 v prvem polčasu so domači nekoliko popustili, a tudi Radomljani niso našli poti do gola. V 85. minuti bi Eros Grezda lahko povišal na 2:0, a je po vrhunskem preigravanju streljal mimo gola. Radomlje so zapretile tik ob koncu rednega dela tekme, ko je bil nevaren Rok Jazbec, a je nastreljal le okvir vrat. 

Prva liga Telekom Slovenije 25, kolo:

Zavrč : Kalcer Radomlje  1:0 (1:0)
Kiš 15.

Gorica : Rudar  3:0 (1:0)
Žigon 11., 56., Širok 85.

Celje : Olimpija  0:0

Krka : Luka Koper  3:0 (0:0)
Welbeck 59., Novinić 65., Kauber 86.

Domžale : Maribor  0:0

Lestvica:
1. Maribor  54 (-1)
2. Celje  50
3. Domžale 49
4. Olimpija  43 (-1)
5. Zavrč  38
6. Luka Koper  31
7. Rudar  29
8. Gorica  22
9. Krka  22
10. Kalcer Radomlje  12

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.