Šport
26 ogledov

Brez zadetkov na večnem derbiju

Olimpija, Maribor
1/6
Anže Petkovšek
Veliki derbi med Olimpijo in Mariborom se je tokrat v Stožicah končal brez zadetkov.

Nogometaši Olimpije so v prvih minutah dvoboja bolje stali na igrišču, toda obe ekipi si nista pripravili priložnosti. Gostitelji so si prvo priložnost ustvarili v 17. minuti, ko je s strelom v okvir poskusil Ezekie lHenty, dve minuti kasneje pa je po skoku Nemanje Mitrovića poskusil Marko Vukčević, a je žoga za les zletela mimo vratnice.

Vijoličasti so imeli prvo priložnost šele v 25. minuti, ko je Agim Ibraimi po podaji Damjana Boharja ustrelil z desne strani kazenskega prostora, vendar domačih vrat ni resneje ogrozil. Olimpija je bila v prvem polčasu še naprej nevarnejša. V 34. minuti je Darijan Matić z dolgo podajo na levi našel Kenana Bajrića, ki je podal nazaj do Mihe Zajca, ta pa je z atraktivnim poskusom z zunanjim delom stopala za las zgrešil oddaljenejšo vratnico. V 42. minuti se je naposled  izkazal tudi domači vratar Darko Brljak, ko je Marcos Tavares poskusil s strelom z razdalje.

Mariborčani so drugi polčas začeli podjetneje kot prvega in nogometašem Olimpije niso več puščali prostora za izgradnjo nevarnih napadov. Jean-Philippe Mendy je v 50. minuti ustrelil proti vratom, a premalo natančno. Naslednjo nevarno akcijo so gostje izpeljali štiri minute kasneje, ko je Ibraimi z diagonalno podajo našel Boharja, ta pa po obrambi Brljaka iztržil le kot za vijoličaste. Ibraimi je po kotu z leve prišel do strela z roba kazenskega prostora toda ustrelil prek vrat.

V 60. minuti si je Jasmin Handanović privoščil napako v kazenskem prostoru, ko je po predložku v kazenski prostor žogo izpustil iz rok, toda pred Andražom Šporarjem sta uspešno razčistila Petar Stojanović in Aleksandar Rajčević. Prvo nevarno priložnost Štajercev v drugem polčasu sta ustvarila Mendy ter Ibraimi, slednji pa je s predložkom v sredino našel Amirja Derviševića, ki je z glavo ustrelil preveč po sredini vrat.

Matić se je v 66. minuti izkazal z odličnim strelom, a iztržil le kot. Takoj v naslednji akciji se je Matić ponovno izkazal, tokrat s podajo do Mitrovića, ki je prišel sam pred vratarja, toda ustrelil krepko prek vrat. Na drugi strani je imel priložnost Tavares, tudi on pa je zgrešil cilj. Mitrović je bil pri domačih v 73. minuti po predložku Vukčevića ponovno nenatančen, njegov strel z glavo je zletel mimo leve vratnice. Pri Mariborčanih je zaradi poškodbe igro moral zapustiti Arghus, namesto njega je vstopil Erik Janža. Ob začetku 82. minuti je svojo desnico ponovno preizkusil Matić, a je bil Handanović na mestu in ohranil začetni rezultat. 

Do konca srečanja se ni zgodilo nič pretresljivega in Maribor je z remijem povečal prednost pred drugouvrščenimi Domžalami na 4 točke, še točko več zaostaja Celje, Olimpija pa je s 47 točkami na 4. mestu in za vodilnim Mariborom zaostaja za 9 točk. Naslednji derbi sledi 29. aprila v Ljudskem vrtu.

Prva liga Telekom Slovenije, zaostala tekma 3. kola:

Olimpija : Maribor  0:0

Lestvica:
1. Maribor  56
2. Domžale  52
3. Celje  51
4. Olimpija  47
5. Zavrč 38
6. Luka Koper 32
7. Rudar  30
8. Gorica  23
9. Krka  23
10. Radomlje  12

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.