Šport
25 ogledov

Brezec: "Ostajamo na realnih tleh"

Kdo pravi, da Primož Brezec ne zabija? Brazilcem je zabil trikrat. (Foto: Reuter Žurnal24 main
Eden od junakov velike zmage na svetovnem prvenstvu proti Braziliji je bil zagotovo tudi center Primož Brezec. S 16 točkami je v prvem polčasu pripomogel k visokemu vodstvu.
Proti Iranu bo veliko točk, kajne? Kdo od Slovencev jih bo dal največ? Povejte nam na našem facebookovem profilu in si priborite Žurnalovo majico. Vabljeni ste, da postanete naš prijatelj.

Z zmago si je Slovenija zagotovila drugo mesto v skupini B in v osmini finala (tekma bo v nedeljo) nekoliko lažje delo proti Avstraliji ali Angoli. "V prvem polčasu smo odigrali fenomenalno, na začetku zadnje četrtine pa smo malo padli. Nekako nas je uspavala njihova cona. Nismo več tako zadevali kot v prvem polčasu. Približali so se, a sta nato Boki in Jale zadela dva pomembna meta. Zasluženo smo zmagali," je dejal Brezec, ki se je uspešno ruval s Tiagom Splitterjem, Andersonom Varejaom in drugimi: "Vsi so kakovostni igralci. Splitter je eden najboljših centrov v Evropi, Varejao ima pomembno vlogo v Clevelandu. V vsaki tekmi poskušam dati maksimum. Se dobro pripraviti. Danes mi je to uspelo. Najbolj sem vesel zmage."

Je dobil morda občutek, da so se brazilski velikani preslabo pripravili na slovenske centre? "Je res in ni res. Zasluga gre našim zunanjim igralcem, ki so prodirali, nas dobili odprte pod košem, mi pa smo z zabijanji in lahkimi polaganji uspešno zaključevali napade." Slovenija je tokrat navdušila v skoku, dobila ga je s 35:23. "Nismo tako slaba skakalna ekipa. Imamo željo, voljo, zapiramo igralce, borimo se ... vsi vemo, da najboljši skakalci, kot sta Charles Barkley in Dennis Rodman, niso bili zelo visoki. Imeli pa so to izjemno željo, da gredo za vsako žogo. Mislim, da smo to tokrat pokazali," meni Breza.

Drugo mesto nam ne prinaša nič. Osmina finala je nova zgodba. Gremo tekmo za tekmo.
Primož Brezec

V četrtek čaka naše košarkarje zadnja tekma predtekmovanja, v kateri pa Iran ne bi smel predstavljati velike težave. Kljub temu tudi v tem obračunu ne bo nobenega podcenjevanja. "Vsakega nasprotnika spoštujemo, bojimo pa se nobenega. Irance poznamo, z njimi smo igrali na turnirju na Kitajskem, ko smo jih premagali za 30 točk. Zdaj so močnejši za centra iz lige NBA. Niso naivna ekipa. Imajo nekaj dobrih posameznikov. Ponoviti moramo igro iz prvega polčasa proti Braziliji in mislim, da ne bo nobenega problema," napoveduje najvišji član slovenske reprezentance. Štiri tekme, tri zmage, v garderobi pa nobene evforije. Kako fantom uspeva ohraniti trezno glavo? "Ostajamo na realnih tleh. Takoj po tekmi, ko se vedno dobimo v krogu, smo si povedali, kaj in kako. Drugo mesto nam ne prinaša nič. Osmina finala je nova zgodba. Gremo tekmo za tekmo. zdaj bo odločala tudi dnevna forma. Mislim pa, da smo dovolj kakovostna ekipa. Imamo izkušnje z velikih tekmovanj. Ne smemo pozabiti tekme s Turki pred štirimi leti na Japonskem. Takrat smo tisto tekmo vrgli stran. To se ne bo več ponovilo."

Primož Brezec in soigralci so se borili, zabijali, metalo trojke ... Poglejte v galeriji.

In kaj Brezec meni o možnem tekmecu v osmini finala (ob 15.30 se bosta za tretje mesto skupini A pomerili Avstralija in Angola)? "Avstralija je bolj kakovostna reprezentanca od Angole. Na turnirju na Kitajskem smo jih enkrat premagali, enkrat izgubili. Zdaj so močnejši za Marića. Kot sem rekel, nobenega se ne bojimo, premagamo lahko vsakogar."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.