Šport
16 ogledov

Brezec: "Vse se začne v obrambi"

Trdo, čvrsto, v "fajt", pravi Primož Brezec, ki ga danes čaka težko delo. (Foto: Žurnal24 main
Prvi center slovenske izbrane vrste Primož Brezec bo tudi proti Španiji na veliki preizkušnji. Pod košem se bo prerival z Marcom Gasolom, Franom Vazquezom in drugimi. "Treba je iti v fajt, trdo, čvrsto."
Slovenija ali Španija? Kdo bo zmagal in za koliko točk? Tudi danes smo za vas pripravili stavnico. Kdor bo najbližje pravi razliki, dobi lepo Žurnalovo majico. Sodelujte na našem Facebookovem profilu!

Noč po četrtfinalnem porazu s Turki je bila dolga. "Tekme s Turčijo verjetno ne bomo tako hitro pozabili. Ampak treba jo je potisniti v ozadje in se osredotočiti na Špance. Noč po tekmi je bila zagotovo dolga, ampak tu je nov dan. Tako je v našem življenju športnikov. Po porazih ne smeš biti preveč na tleh, po zmagah pa se ne smeš preveč dvigniti v nebo. Treba je najti neko vmesno pot. Verjamem, da nam bo uspelo in da bomo popravili vtis," razmišlja Primož Brezec.

O receptu za uspeh proti močni španski vrsti razmišlja enako kot njegovi soigralci. "Z drugačnim pristopom moramo iti v tekmo. Spet moramo igrati trdo, čvrsto v obrambi, tako kot smo igrali že v predtekmovanju in proti Avstraliji. Proti Turkom smo šli v tekmo premehko, to se je dobro videlo. Razleteli so se po igrišču. Če bomo spet igrali tako, tudi proti Špancem nimamo kaj iskati." Poudarja dobro igro v obrambi: "Vse se začne v obrambi. Če je ta dobra, nam steče tudi v napadu, steče protinapad, igramo samozavestno. To je recept."

Vse se začne v obrambi. Če je ta dobra, nam steče tudi v napadu.
Primož Brezec

Španija ima dobro pokrite tako zunanje položaje kot tiste pod košem. Brezca čaka boj z Marcom Gasolom, Franom Vazquezom, Felipejem Reyesom ... "Imajo odlično centrsko linijo. Treba je iti v fajt, trdo, čvrsto. Ampak kot ekipa! Vse se začne pri obrambi ena na ena, ampak sodelovati nas mora vseh pet. Če eden pade, mu mora drugi pomagati. Kolektivna obramba mora biti zagotovo boljša kot proti Turkom," še meni Breza.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.