Šport
12 ogledov

Britanci ponoreli: 150 'tvitov' na sekundo

andy murray Reuters
Peti niz četrtfinalnega obračuna med Andyjem Murrayjem in Fernandom Verdascom si je v nekem trenutku ogledalo kar 10,4 milijona Britancev.

Uradna stran teniškega turnirja v Wimbledonu je objavila številke, ki so zaznamovale četrtfinalni obračun med Britancem Andyjem Murrayjem in Špancem Fernandom Verdascom.

10,4 milijona - največje število gledalcev, ki je med petim nizom spremljalo televizijski program BBC.

112,7 decibelov - glasnost občinstva v okolici All England Cluba, ko je Murray serviral za zmago.

9000 - ''tvitov'' na minuto po Murrayjevi zmagi. To je več kot 150 objav na sekundo.

196 000 - število 'tvitov' v 24 urah, ki so omenjali Murrayja. 87% objav je izražalo podporo britanskemu tenisaču.

Prejel nasvet Alexa Fergusona

Murrayja v Wimbledonu spremlja nekdanji trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson. Legendarni škotski strateg je svojemu rojaku pomagal z nasveti. ''Pogovarjala sva se 15, 20 minut. Govorila sva o različnih stvareh - o njegovi upokojitvi, nogometu,... Dal mi je nasvet, kako se soočati s pritiskom in pričakovanji. Nasvet iz njegovih ust je velika dragocenost, zato ga ne bom delil,'' je povedal Murray.

Ljubitelj sušija

Murray, ki se bo v polfinalu pomeril s Poljakom Jerzyjem Janowiczem, se po vsakem obračunu okrepča s sušijem. Po poročanju Daily Mail Murrayjeva dieta vsebuje mešanico proteinov in ogljikovih hidratov, ki pomagajo pri okrevanju misič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.