Šport
8029 ogledov

Brutalna kazen! Priznanemu slovenskemu sodniku 10-letna prepoved!

tenis teniška žogica Profimedia
Slovenski sodnik kaznovan z dobrimi desetimi leti prepovedi udejstvovanja v tenisu zaradi stav in prirejanja podatkov.

Slovenskega teniškega sodnika Marka Ducmana so zaradi stav na dvoboje in prirejanja podatkov suspendirali za deset let in šest mesecev, je sporočila Mednarodna agencija za teniško integriteto (Itia).

Ducman, ki je sodil na turnirjih ITF, ATP in WTA, je bil od 8. septembra začasno suspendiran, potem ko je priznal kršitve teniškega protikorupcijskega programa. Tekom preiskave je ves čas sodeloval s preiskovalci in tudi brez pritožbe sprejel kazen.

Slovenec, nosilec bronaste sodniške značke, je priznal štiri kršitve, vključno s stavami na tekmah in prirejanjem podatkov s tekem, na katerih je sodil, da bi olajšal stavnično delo. Ducmanov suspenz se bo iztekel 7. marca 2034.

Kaznovali so ga še s plačilom 75.000 ameriških dolarjev (68.800 evrov), od tega 56.250 dolarjev oziroma 51.600 evrov pogojno. Ducmanu so prepovedali tekmovati ali se udeleževati vseh teniških dogodkov, ki jih organizirajo vodstveni organi tega športa.

Itia je sicer neodvisen organ, ki so ga leta 2021 ustanovile ATP, ITF, WTA in turnirji za grand slam, naloga organa pa je promocija, krepitev in varovanje integritete svojih profesionalnih teniških dogodkov po vsem svetu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2