Šport
38 ogledov

Bucikova do uvrstitve kariere

Ana Bucik EPA
Slovenska slalomistka Ana Bucik se je v Lienzu z odlično drugo vožnjo prebila na 17. mesto, to pa je njena najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu. Do zmage je prišla Frida Hansdotter.

Ana Bucik je na slalomu v Lienzu lovila še tretje točke v tej sezoni svetovnega pokala, do njih je že prišla v Äreju, ko je bila v slalomu 26. in v Val d'Iseru, kjer je v alpski kombinaciji zasedla 27. mesto. Tudi tokrat je po prvi vožnji kazalo na podobno uvrstitev, bila je 26., a je trenutno najboljša slovenska slalomistka v drugo precej napredovala in na koncu s 17. mestom prišla tudi do svoje najboljše uvrstitve na tekmah najvišjega ranga.Pred Lienzem se je 22-letna Primorka najvišje prebila do 21. mesta januarja na slalomu v Flachauu.

Najhitrejši čas na prvi progi je ob odsotnosti poškodovane ameriške šampionke Mikaele Shiffrin vpisala Frida Hansdotter, ki je v finalu ubranila napad Wendy Holdener za še tretjo zmago v svetovnem pokalu, drugo letos po slalomu v Flachau. Prvenec je osvojila lani na slalomu v Kranjski Gori.švicarka je zaostala za sedem stotink, tretja Slovakinja Petra Vlhova pa 43. Švedinja je še utrdila prvo mesto v posebnem slalomskem seštevku, druga Vlhova zaostaja sto točk, tretja je iz karavane odsotna Shiffrinova (-120).

Katarina Lavtar startno številko 32 ni izkoristila in je po odstopu na spodnjem delu prve proge ostala brez uvrstitve, za finale pa je bila prepočasna Maruša Ferk, ki je drugo vožnjo zgrešila za 31 stotink sekunde.

Glede na to, da Švicarka Lara Gut (658) in Američanka Lindsey Vonn (500) slaloma ne vozita, je Hansdotterjeva (476) na tretjem mestu za sto točk zmanjšala zaostanek za prvima dvema v skupnem seštevku. Za Gutovo zaostaja 182 točk, za Vonnovo pa le še 24.

Slalom v Lienzu je bila zadnja letošnja tekma, naslednja ženska bo znova slalom 5. januarja v Santa Caterini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.