Šport
29 ogledov

Buffon izgubljen do konca?

Gianluigi Buffon se zaveda moči Slovenije, čeprav bodo Italijani zagotovo vsaj m Žurnal24 main
Iz italijanske nogometne reprezentance so sporočili, da za zdaj še ni jasno, kdaj se bo lahko vrnil izkušeni vratar Gianluigi Buffon, ki se je poškodoval na srečanju proti Paragvajcem.

Italijanska nogometna reprezentanca bo morala, kot kaže, v bližnji prihodnosti nastopiti brez izkušenega vratarja Gianluigija Buffona. Ta je zaradi bolečin v hrbtu odigral le en polčas ponedeljkove italijanske uvodne tekme na svetovnem prvenstvu s Paragvajem.

Iz tabora svetovnih prvakov so sporočili, da bo Buffon odsoten za nedoločen čas. Za njegove težave je kriv ishiadični živec, je pojasnil fizioterapevt "azzurov" Enrico Castellacci. Buffon je že začel zdravljenje, a za zdaj je nemogoče reči, kdaj bo spet sposoben za branjenje, so še dodali v italijanskem taboru. Torkovega treninga se Buffon ni udeležil.

Trener Marcello Lippi je pojasnil, da je Buffon bolečine čutil že med ogrevanjem, a nato na lastno željo odigral prvih 45 minut. Nadaljevanja pa ni zmogel in zamenjal ga je Federico Marchetti.

Naslednji tekmec Italije v predtekmovalni skupini F bo v nedeljo Nova Zelandija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.